Στουρνάρας ενημέρωσε Παπούλια για τις δυσκολίες και τη συμφωνία με την τρόικα

15:44 16/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Oικονομικών ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών με την τρόικα αλλά και για τις αποφάσεις τους τελευταίου Γιούρογκρουπ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «κάναμε το καλύτερο δυνατόν δεδομένου των δυσκολιών που είχαμε , όταν βρεθήκαμε σε αδιέξοδο. Στο τελευταίο Γιουρογκρουπ, μας είπαν μάλιστα χαρακτηριστικά
πως εάν δεν το λύσετε τα λεφτά θα μπλοκάρουν. Ευτυχώς το θέμα το πήρε όλο πάνω του ο πρωθυπουργός και έτσι λύθηκε», είπε ο κ. Στουρνάρας.
Στη συνέχεια ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει ο κ. Στουρνάρας οτι «περιμένουμε να σηκώσει το 10% από την αγορά. Εύχομαι να τα καταφέρει αλλιώς θα την πάμε στο Ταμείο Σταθερότητας». Κλείνοντας την συνομιλία ο κ.Παπούλιας είπε ότι «είναι σοβαρό χαρτί η Εθνική τράπεζα και σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη της χώρας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογραφων αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών είπε οτι κανονικά εκταμιεύονται οι δόσεις του Μαϊου και του Ιουνίου, ενώ επανέλαβε ότι θέμα δημιουργήθηκε στο Γιούρογκρουπ για το ζήτημα του δημοσίου το οποίο όμως το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός και λύθηκε. Σχετικά με τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους πρέπει να αποχωρήσουν επισήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας εως το τέλος του χρόνου. Όμως ένα ποσοστό θα πρέπει να φύγει μέχρι τον Ιούνιο.

Εντωμεταξύ, το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τον υπουργό Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα