Συγκέντρωση κατοίκων στους Αμπελόκηπους για σειρά τοπικών προβλημάτων

17:31 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους Αμπελόκηπους της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 7.30 μμ, στο ανοιχτό θεατράκι (Φλώρου και Λάμψα), συγκέντρωση που καλούν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατοίκων, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης περιοχής 7ης Κοινότητας και ο Σύλλογος Προσωπικού Γηροκομείου Αθηνών. Στην ατζέντα της συζήτησης

θέματα «τοπικού» ενδιαφέροντος, που όμως λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, επηρρεάζουν συνολικά τη ζωή στην πρωτεύουσα.

Στο κοινό τους κάλεσμα οι φορείς που καλούν στη συγκέντρωση αναφέρουν τα εξής:

Αγαπητοί Γείτονες,

Σας καλούμε να παρευρεθείτε, για να συζητήσουμε την κλιμάκωση των ενεργειών μας, ώστε να βρουν λύση μια σειρά από κοινά, επείγοντα προβλήματα.

1) Να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο – Λύκειο. Με την κατασκευή νέου σχολείου, στο οικόπεδο των Κτηριακών Υποδομών (Κτ Υπ) -πρ. ΔΕΗ- επί της οδού Λάμψα, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.
Ας σημειωθεί ότι το 58ο Γυμνάσιο – Λύκειο δεν καταργήθηκε ποτέ (Απλά ανέστειλε τη λειτουργία του, λόγω έλλειψης κτιρίου), με αποτέλεσμα να υπάρχει από τότε σοβαρότατο πρόβλημα, ιδιαίτερα για τα παιδιά που αποφοιτούν από το 107 Δημοτικό Σχολείο (που είναι αρκετά μεγάλο -δωδεκαθέσιο-), αφού «εξαναγκάζονται» να πηγαίνουν σε σχολεία (κύρια στο 16ο Γυμνάσιο – Λύκειο επί της οδού Πανόρμου και στο 24ο επί της οδού Σούκα), πολύ μακριά από τη γειτονιά τους, μέσα από δρόμους με μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, σε μια δύσβατη περιοχή (ανηφόρες, κατηφόρες κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα