Συσκέψεις στο Μαξίμου - Διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά

13:15 11/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του δημοσίου με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Ακόμη, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας «μυθεύματα» τα περί αντιθέτου. Αυτή την ώρα, η συνάντηση
του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν Αθήνα και Λευκωσία, στα εθνικά ζητήματα.

Δηλώσεις Ομήρου

Μήνυμα προς πάσα κατευθυνση και κυρίως προς την Τουρκία, έστειλε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, πως η οικονομική δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα του «δεν θα πρέπει να δώσει την εντύπωση -και κανείς να μην διανοηθεί- ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, για επιβουλή εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και άλλων συμφερόντων της Κύπρου».

«Μαζί θα δώσουμε τη μάχη του Ελληνισμού» τόνισε ο κ. Ομήρου κατηγορώντας ευθέως τους Ευρωπαίους για παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης.

«Μας έδωσαν χολή και όξον», είπε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου, καθώς δεν είναι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η πολιτική συνοχή, που θα μπει σε δοκιμασία.

«Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης», κατέληξε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα