Τρίπολη: Μια ακόμη γειτονιά καθαρίζεται και «σώζεται» – 3η Δράση «save your hood- Tripoli»

11:16 5/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ακόμη δράση του πανελλαδικού πλέον κινήματος «Σώσε τη γειτονιά σου-Save your Hood» προγραμματίζεται για αυτή την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, στο Άλσος Παναρκάδων (πίσω από την 4η μεραρχία πεζικού).

Ο Δήμος Τρίπολης είναι ανάμεσα στους 92 δήμους από όλη την Ελλάδα που βοηθούν στην προσπάθεια.

Ήδη, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 13 εθελοντές από την πόλη πραγματοποίησαν την πρώτη τους δράση

καθαρισμού, στο Άλσος Αγίου Γεωργίου. Η ομάδα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα στη 2η δράση καθαρισμού, περιμετρικά του Πάρκου Τεγέας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, να συμμετέχουν 33 εθελοντές.

Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση της δράσης που εμφανίστηκε ως ιδέα στην αρχή της πρώτης καραντίνας, κάπου στα Τουρκοβούνια Αττικής, εκεί όπου η περιοχή είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και ο Βασίλης Σφακιανόπουλος οργάνωσε την πρώτη εκστρατεία καθαρισμού της περιοχής.

Η πρωτοβουλία του βρήκε ανέλπιστη ανταπόκριση και διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

-Για όποιον δεν έχει social media, θα υπάρχει κάθε Πέμπτη ενημέρωση από τα τοπικά ΜΜΕ, για όλες τις λεπτομέρειες της εκάστοτε δράσης. Έτσι όποιος το επιθυμεί, μπορεί απλά να μεταβεί στο σημείο συνάντησης και να βοηθήσει.

-Κάθε Δευτέρα ξεκινά μέσω της σελίδας Save your hood στο Facebook , μια ψηφοφορία όπου ο καθένας μπορεί να προσθέσει την πρότασή του για μια περιοχή που θεωρεί πως χρειάζεται παρέμβαση.

-Για την πόλη μας έχει ήδη δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών, όπου με την καθοδήγηση της συντονίστριας, κ. Σάντυ Καλόγρη, έχει φτιαχτεί ένα «δωμάτιο συνομιλίας» στο messenger κι έτσι υπάρχει συνεχής συνεννόηση και προτάσεις απ’ όλα τα ενεργά μέλη.

-Κάθε εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, οι ενδιαφερόμενοι ψηφίζουν την επιλογή τους μέσω της κεντρικής ψηφοφορίας στο Facebook στη σελίδα Save your hood (επιλέγετε μέσα στη σελίδα τις «Ανακοινώσεις» για να βρείτε την ψηφοφορία της εβδομάδας) και εάν δεν είναι ήδη στην ομάδα, τότε προστίθενται από τη συντονίστρια.

Link σελίδας Save your hood

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω mail με την κ. Σάντυ Καλόγρη, στέλνοντας το μήνυμά σας στο [email protected]

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
save your hood τρίπολη
Τυχαία Θέματα