Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας TTIP, ο Αμερικανός υπΕξ

16:47 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιτακτικότερη καθίσταται λόγω του ενδεχόμeνου Brexit, η ολοκλήρωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Η συμφωνία TTIP έχει καταστεί σημαντικότερη υπό το πρίσμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει μια τεράστια αγορά.
« ‘Εχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως αντίβαρο σε οτιδήποτε αρνητικό ενδεχομένως υπάρξει μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης», δήλωσε.

Οι

ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την συμφωνία TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων) εδώ και τρία χρόνια, με τις δύο πλευρές να θέτουν ως στόχο την ολοκλήρωση των συνομιλιών το 2016, ωστόσο με επικεφαλής τη Γαλλία αρκετές χώρες προβάλλουν βέτο, καταγγέλλοντας τη συμφωνία ως μεροληπτική και ευνοϊκή μόνο για τα αμερικανικά συμφέροντα.

« Παραμένει υψηλή προτεραιότητα για τον πρόεδρο Ομπάμα και την κυβέρνησή μας και υπάρχει λόγος για αυτό», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Κέρι είπε ότι διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι δεν θα προχωρήσει η συμφωνία

Keywords
Τυχαία Θέματα