3 Έλληνες κάτω από τα 30 στη λίστα του Forbes! Εκεί που οι άλλοι βλέπουν αδιέξοδα εκείνοι βλέπουν ευκαιρίες

20:31 5/5/2022 - Πηγή: iPop

Μόλις ανακοινώθηκε η λίστα του Forbes για τους 30 κάτω από τα 30. Γιατί είναι ευχάριστο νέο αυτό και γιατί μας απασχολεί; Γιατί στη λίστα ανάμεσα στους άλλους, υπάρχουν 3 Έλληνες και μια Κύπρια. Νέοι άνθρωποι που δουλεύουν και διακρίνονται στον κόσμο. Κάθε φορά που ανακοινώνονται οι λίστες αυτές είναι μια πραγματική έμπνευση για όλους μας, πόσο μάλλον όταν η λίστα αναφέρεται σε πολύ νέους ανθρώπους που διακρίνονται στον τομέα τους ο καθένας.

3 Έλληνες στη λίστα Forbes

Η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη στην κατηγορία των τεχνών και του πολιτισμού,

ίδρυσε τη βιώσιμη, πολυτελή επιχείρηση τσαντών της, Marina Raphael, το 2018. Τις τσάντες της αγαπούν επιτυχημένες γυναίκες της showbiz και φέτος οδεύει προς τον διπλασιασμό των πωλήσεών της στα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος από την κατηγορία της τεχνολογίας. Είναι συνιδρυτής της εταιρείας Lendis, μια εταιρεία που επιτρέπει στους πελάτες να στήσουν και να διαχειριστούν στο γραφείο τους φορητούς υπολογιστές, κινητά, λογισμικό, ακόμη και έπιπλα γραφείου. Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 32 εκατομμύρια.

Pexels

Ο Αλέξανδρος Άνθης από την κατηγορία Επιστήμη-Υγεία με την startup Veltist, ανέπτυξε το AnastoSeal, ένα χειρουργικό συγκολλητικό επίθεμα για την πρόληψη διαρροών μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη και να αποδειχθούν θανατηφόρες.

Η Ξένια Μισκουρίδου με καταγωγή από την Κύπρο στην ίδια κατηγορία είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Συνέβαλε στο να χαρακτηριστεί μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού και ο αντίκτυπός της στη Βραζιλία. Η εργασία της δημοσιεύτηκε στο Science και χρησιμοποιήθηκε από φορείς χάραξης πολιτικής όπως ο ΠΟΥ.

Τι σημαίνει το να είσαι στο Forbes;

Είναι σαν να είσαι ηθοποιός και να πήρες τα βραβεία Όσκαρ. Σαν να είσαι συγγραφέας και το βιβλίο σου να μπήκε στη λίστα των ευπώλητων της New York Times, σαν να κέρδισες το Νόμπελ. Κάπως έτσι είναι τα μεγέθη στο μυαλό μου.

Πάντα εμπνέομαι όταν διαβάζω τη λίστα με τους κάτω από τα 30. Γιατί τόσο νέοι άνθρωποι χάρη στις επιλογές και τον τρόπο που διάλεξαν να περπατήσουν να το δρόμο της ζωής τους κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, προοδεύουν και ξεχωρίζουν. Πόσο μάλλον σε αυτήν τη λίστα του ’22 όπου ανάμεσα στους νικητές βλέπουμε και Έλληνες.

Εκατομμυριούχοι κάτω από τα 30-Πώς μπορείς να το πετύχεις και εσύ;

Εξωστρέφεια

Βγήκαν προς τα έξω, δημιούργησαν ευκαιρίες εκεί που ίσως δεν υπήρχαν, είχαν ένα όραμα συνδεδεμένο με σκοπό και τέλος φυσικά δούλεψαν πολύ σκληρά. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται. Έχουμε συνηθίσει λοιπόν να γκρινιάζουμε για όλους και για όλα. Για την ανεργία, για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες, για τους πόρους που είναι δύσκολο να βρεθούν, για όλους τους άλλους που φταίνε και ποτέ εμείς αλλά ταυτόχρονα, εκεί έξω με τις ίδιες συνθήκες υπάρχουν Έλληνες στη λίστα forbes, νέοι που το κάνουν να συμβεί και δεν αφήνουν κανένα και τίποτα να τους σταματήσει.

Η άνθρωποι αυτοί δεν είναι στην πλατείες να πίνουν καφέδες, ούτε ξοδεύουν το χρόνο τους στα social media. (έψαξα και δεν τους βρήκα). Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μιλήσουμε μαζί τους, να κάτσουμε μισή ώρα μαζί τους και να ακούσουμε τι έχουν να μας μοιραστούν από το μέχρι τώρα ταξίδι τους. Δεν είναι λίγο το να είσαι στη λίστα του Forbes!

Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021, η κορυφή μας εξηγεί πολλά

Πληροφορίες: Forbes

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 Έλληνες κάτω από τα 30 στη λίστα του Forbes! Εκεί που οι άλλοι βλέπουν αδιέξοδα εκείνοι βλέπουν ευκαιρίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα