Συνταγή για πανακότα με βρασμένο ραβέντι – Το φυτό που πρέπει να εντάξεις τώρα στην μαγειρική σου

17:05 5/5/2022 - Πηγή: iPop

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά την πανακότα! Ειδικά όταν σερβίρεται με φρούτα ή πεντανόστιμα σιρόπια από πάνω είναι σκέτη απόλαυση! Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει μία συνταγή πολύ ξεχωριστή και ελπίζουμε πραγματικά να σου αρέσει! Συνταγή για πανακότα με βρασμένο ραβέντι!

Αυτή η συνταγή για το πιο σοκολατένιο ρυζόγαλο θα σε κάνει να το αγαπήσεις ξανά!

Συνταγή για πανακότα: Τα υλικά που θα χρειαστείς4 φύλλα ζελατίνης 400ml διπλή κρέμα300ml γάλα70 γρ ζάχαρη άχνη1 βανίλια150 γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Για

το ραβέντι:

400 γρ ραβέντι κομμένο σε κομμάτια 50 γρ. ζάχαρη άχνη1 λεμόνι, χυμό

Το porridge αλλιώς: Βάζουμε το πιο υγιεινό πρωινό στο φούρνο και γίνεται πεντανόστιμο!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Μούλιασε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ. Εν τω μεταξύ, βάλε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα τηγάνι μαζί με μια πρέζα αλάτι και άφησέ τα σιγοβράσουν.Μόλις σιγοβράσει, κατέβασε τη φωτιά, πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακάτεψε να λιώσει. Στράγγισε τη ζελατίνη σε ένα κόσκινο και στη συνέχεια στύψε και απομάκρυνε όσο περισσότερο νερό μπορείς. Πρόσθεσε τη ζελατίνη στο μείγμα της κρέμας και ανακάτεψε πολύ καλά. Άδειασε το μείγμα σε μια κανάτα. Άφησέ το για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς, στη συνέχεια ανακάτεψε πολύ καλά και μοίρασέ το ομοιόμορφα σε έξι φορμάκια πουτίγκας. Κάλυψε και άφησέ το να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.Για το βραστό ραβέντι: Βάλε το ραβέντι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα τηγάνι και σιγόβρασε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το ραβέντι να βγάλει λίγο ζουμί και να είναι πολύ τρυφερό. Για το σερβίρισμα, βούτηξε προσεκτικά τις βάσεις των φορμών σε ζεστό νερό για 3-4 δευτερόλεπτα για να χαλαρώσουν, ώστε μετά να μπορέσεις να τις αναποδογυρίσεις στα πιάτα. Ζέστανε ξανά το ραβέντι και μετά άπλωσέ το στην πανακότα που έχεις σερβίρει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για πανακότα με βρασμένο ραβέντι – Το φυτό που πρέπει να εντάξεις τώρα στην μαγειρική σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνταγή,syntagi