3 μαθήματα που μου έδωσαν οι άνθρωποι που τους πήρα συνέντευξη φέτος και αξίζει να διαβάσεις

20:32 15/12/2022 - Πηγή: iPop

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας δίνουν έμπνευση; Σήμερα θα σε πάω ένα ταξίδι στα behind the scenes από τις συνεντεύξεις των ανθρώπων που πήρα φέτος. Όλοι μας έχουμε μια ιστορία η οποία αξίζει να ακουστεί. Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που δουλεύουν και διακρίνονται στους διάφορους τομείς της ζωής και τους θαυμάζουμε για τα αποτελέσματά τους, αλλά η έμπνευση υπάρχει παντού γύρω μας, ακόμα και στους καθημερινούς ανθρώπους.

Άνθρωποι που μας δίνουν έμπνευση

Το 2022 πήρα το δανεικό μικροφωνάκι μου και πήγα να συναντήσω από κοντά προσωπικότητες, οι οποίες μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Πήγα εμπνευσμένη

από τα επιτεύγματά τους και ήθελα να τους ρωτήσω την ιστορία τους. Να κάτσω για λίγο μαζί τους και να δω τον τρόπο που σκέφτονται. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πάρω κάποτε συνέντευξη από κάποιον που δεν μου είναι συμπαθής ή κάποιον που δεν μου προσφέρει έμπνευση ο τρόπος που διάλεξε να βαδίσει το μονοπάτι της ζωής του.

Σ’ όλες τις περιπτώσεις έφυγα πιο πλούσια από την επικοινωνία, από τις σκηνές, από τους ανθρώπους που μπορεί να εμπνεύστηκαν και εκείνοι με τη σειρά τους.

Μάθημα Νο1

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν. Ο ένας άνθρωπος από αυτούς που πήρα συνέντευξη είναι CEO μιας επιτυχημένης πολυεθνικής startup και μάλιστα αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι 26 ετών. Στην ερώτησή μου για όλα αυτά που έχει καταφέρει λαμβάνοντας υπόψη και το νεαρό της ηλικίας του, μου είπε ότι δεν συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους συνομηλίκους του και γενικά δεν τον συγκρίνει με κανέναν.

Έχει ως οδηγό του το δικό του προσωπικό όραμα και την επίτευξή του και από κει και πέρα αν οι υπόλοιποι 26χρονοι βγαίνουν και διασκεδάζουν δεν δουλεύουν, σπουδάζουν ή ακόμα ζουν το πατρικό τους, είναι κάτι που δεν το υπολογίζει.

Μάθημα Νο2

Δοκιμάζουν χωρίς να φοβούνται. Ένας από τους ανθρώπους που συνάντησα και μου έδωσε συνέντευξη, δοκίμασε να βγει προς τα έξω και να πει την ιστορία του. Να τσαλακωθεί, να παρουσιάσει την «αδυναμία του» να μην φοβηθεί για το τι θα πει ο κόσμος και πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό. Δοκίμασε και αυτό του βγήκε σε καλό. Όταν λες την αλήθεια σου και τα έχεις καλά με τον εαυτό σου δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Ο άνθρωπος αυτός μου δίδαξε ότι η δύναμη είναι μέσα μας, μου δίδαξε όταν σκέφτομαι ότι δεν μπορώ, έχω ακόμα μέσα μου και άλλες δυνάμεις και να μην τα παρατήσω αν δεν φτάσω. Οι άνθρωποι μας δίνουν παράδειγμα από τον τρόπο που επιλέγουν να βαδίσουν οι ίδιοι τον δρόμο της ζωής τους και όχι λέγοντας βαρύγδουπες δηλώσεις και ιστορίες που δεν έχουν καμία βάση.

Μάθημα Νο3

Όποιος και αν είσαι, όπου και αν δουλεύεις, αυτό που κάνεις μπορεί να κάνει και να φέρει τη διαφορά στους άλλους ανθρώπους. Ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι στο εφήμερο πέρασμά του από αυτόν τον πλανήτη βοηθώντας τους άλλους να αναπνεύσουν καλύτερα. Ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους πολλούς, να πηγαίνει κάθε μέρα στην δουλειά του και να γυρνάει το μεσημέρι κάνοντας απλώς τη δουλειά του.

Εκείνος επιλέγει να κάνει τη διαφορά μαζί με ελάχιστους συναδέλφούς του, επενδύοντας στο κεφάλαιο παιδί, στο κεφάλαιο εκπαίδευση, διαπαιδαγώγηση και με το δικό του λιθαράκι καταφέρνει με κάποιον τρόπο να κινήσει λίγο τα στάσιμα νερά της λίμνης και να φέρει την αλλαγή.

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Δεν είναι εύκολο, δεν είμαστε όλοι πλασμένοι για να φέρουμε την αλλαγή και ο καθένας έχει το δικό του προορισμό σε αυτή τη ζωή. Αν σήμερα είσαι ένας μαθητής, αν σπουδάζεις, αν είσαι μια μαμά που φροντίζεις τα παιδιά σου, αν είσαι ένας άντρας που δουλεύεις σε δύο δουλειές για να τα βγάλεις πέρα αξίζεις και μπορείς και εσύ να αφήσεις το δικό σου αποτύπωμα σε αυτόν τον κόσμο μικρό ή μεγάλο.

Εύχομαι να μην τα παρατήσεις ποτέ, να βρεις τη δύναμη να δουλέψεις για τον σκοπό σου και να μείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο.

Διάβασε εδώ την συνέντευξη με τον κύριο, Μάθημα Νο1, Μάθημα Νο2, Μάθημα Νο3.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 μαθήματα που μου έδωσαν οι άνθρωποι που τους πήρα συνέντευξη φέτος και αξίζει να διαβάσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3 μαθήματα που μου έδωσαν οι άνθρωποι που τους πήρα  συνέντευξη φέτος και αξίζει να διαβάσεις,