4 τρόποι να αντιμετωπίσεις την ψυχική κόπωση της πανδημίας και να νιώσεις πάλι παραγωγική και ευτυχισμένη

17:03 15/3/2021 - Πηγή: iPop

Είτε είσαι ιδιοκτήτης κάποιας επιχείρησης είτε εργαζόμενος, η ψυχική κόπωση της πανδημίας έχει συντελέσει πολύ σημαντικά στην καθημερινότητά σου. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ψυχική κόπωση της πανδημίας και να νιώσεις πάλι παραγωγική και ευτυχισμένη.

4 τρόποι να αντιμετωπίσεις την ψυχική κόπωση της πανδημίας

Λίγο η καραντίνα, λίγο το άγχος, η αμφιβολία και η καθημερινότητα που έχει πάρει μία εντελώς διαφορετική μορφή έχουν επιδράσει σημαντικά στην ψυχολογία σου. Οι ατελείωτες μέρες εργασίας από το σπίτι, συσκέψεων από το Zoom και το να μην βλέπεις κανέναν αυτοπροσώπως

δημιουργεί μία ψυχική κούραση όπου έπειτα από ένα χρόνο πανδημίας έχει αρχίσει να επιδρά πάνω σου αρνητικά. Ωστόσο αν ακολουθήσεις τους παρακάτω τρόπους μπορείς να νιώσεις πάλι παραγωγική και ευτυχισμένη.

Δημιούργησε μία ρουτίνα ύπνου

Πριν από την πανδημία είχες σίγουρα ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα ύπνου το οποίο έχει κι αυτό επηρεαστεί από τις αλλαγές στην καθημερινότητά σου τον τελευταίο χρόνο. Οι δραστηριότητες που σε κούραζαν παλαιότερα και έπεφτες ξερός για ύπνο όπως το γυμναστήριο για παράδειγμα δεν υπάρχουν πια και έτσι πολλές φορές ξημεροβραδιάζεσαι στο κινητό σου ξεχνώντας ότι ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να δημιουργήσεις και πάλι μία ρουτίνα ύπνου που θα σε γεμίσει και πάλι ενέργεια.

Victor Hughes/UnsplashΑναβάθμισε τους στόχους σου

Σίγουρα υπάρχει μία λίστα είτε γραπτή είτε νοητή με τα πράγματα που έχεις βάλει σε παύση όμως θέλεις να επιτύχεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχεις στην πανδημία είναι το ίντερνετ! Αν για παράδειγμα είχες βάλει σκοπό να μάθεις μία καινούρια ξένη γλώσσα και δε μπορείς με τα μαθήματα εξ αποστάσεως μπορείς να ανακαλύψεις πολλά site που θα σε κρατήσουν ζεστό μέχρι να ξαναλειτουργήσει ο κόσμος. Όπως επίσης μπορείς να ασχοληθείς και με πράγματα που πριν δεν είχες την πολυτέλεια του χρόνου να τα κάνεις.

Δικτυώσου με τους φίλους σου

Σίγουρα οι συσκέψεις μέσω Zoom έχουν γίνει για πολλούς η νέα καθημερινότητα της δουλειάς τους. Ωστόσο γιατί να το περιορίσεις μόνο στα πλαίσια της δουλειάς και να μην κάνεις διάφορες βιντεοκλήσεις σε γνωστούς, φίλους ή στην οικογένειά σου. Μπορεί να σου ακούγεται “χαζό” το να τους δεις μέσα από μία οθόνη αλλά συχνά αυτή η οθόνη μπορεί να είναι καλύτερη από το να τους γράψεις ένα μήνυμα ή να τους στείλεις ένα ηχητικό κλιπ ή ακόμα και να τους ακούσεις στο τηλέφωνο. Κάτι τέτοιο θα κάνει ευτυχισμένη τόσο εσένα όσο και εκείνους!

Unsplash/SurfaceΔημιούργησε κάθε μέρα χρόνο για σένα

Όλοι μας χρειαζόμαστε και ζωή πέραν της δουλειάς. Σίγουρα αυτή η περίοδος έχει περιορίσει τους ψυχαγωγικούς περιπάτους σου και τις βόλτες με φίλους ή και χωρίς! Ωστόσο καλό είναι να βρεις νέα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς σαν άνθρωπος ακόμα και μέσα στο σπίτι. Υπάρχει χρόνος να κάνεις γυμναστική, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να γράψεις σε ένα χαρτί τις σκέψεις σου ή ακόμα και να oργανώσεις τα ταξίδια που θες να κάνεις και οποιαδήποτε στρατηγική που θα σε κάνει να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι! Τι πιο παραγωγικο;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 4 τρόποι να αντιμετωπίσεις την ψυχική κόπωση της πανδημίας και να νιώσεις πάλι παραγωγική και ευτυχισμένη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα