5 μυστικά για πιο οικονομικά ταξίδια που κανείς δεν σου είπε ποτέ!

20:35 20/3/2022 - Πηγή: iPop

Θες να ταξιδέψεις σ’ όλο τον κόσμο χωρίς να χαλάσεις πολλά χρήματα; Μπορείς να επισκεφθείς έναν ακριβό προορισμό χωρίς να ξοδέψεις τόσα πολλά; Θες ακόμα κι όταν ταξιδεύεις να κάνεις οικονομία και να περιορίζεις τα έξοδά σου; Αν απάντησες «ναι» σε έστω και μία από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Παρακάτω θα βρεις τα μυστικά για οικονομικά ταξίδια που κανείς δεν σου είπε ποτέ και χρειάζεσαι για να κάνεις πράξη low budget

ταξίδια, είτε σε κοντινούς είτε σε μακρινούς προορισμούς.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις οικονομία όταν ταξιδεύεις. Ειδικά μερικοί προορισμοί, όσο κοντά κι αν βρίσκονται στη χώρα σου, είναι ιδιαίτερα ακριβοί και είναι σχεδόν δεδομένο ότι αν αποφασίσεις να τους επισκεφθείς, θα πρέπει να έχεις κάνει τουλάχιστον αποταμίευση για να τα βγάλεις εις πέρας. Για παράδειγμα, το Παρίσι είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο ακριβό, που όσο κι αν θες ίσως να φοβάσαι να ταξιδέψεις εκεί μόνο και μόνο επειδή ξέρεις πόσα θα χαλάσεις. Βασικά θα ξοδέψεις περισσότερα απ’ όσα περιμένεις. Ωστόσο, πριν σε πάρει από κάτω και αναλογιστείς σε πόσους προορισμούς δεν έχεις πάει γι’ αυτόν τον λόγο, να σου πω πως λύσεις υπάρχουν κι ήρθε η ώρα να τις μάθεις.

Θα ‘χεις ακούσει σίγουρα πολλά για το πώς να κάνεις πιο οικονομικά ταξίδια και θα ‘χεις διαβάσει ακόμη περισσότερα. Δε θα μπω στη διαδικασία να σου πω γι’ άλλη μία φορά να μιλάς με τους ντόπιους και να τους εμπιστεύεσαι για το πού θα φας ή να αποφύγεις να ταξιδέψεις στις γιορτές και τις αργίες που τα αεροπορικά εισιτήρια είναι στα ύψη. Αυτά τα ξέρεις ήδη. Παρακάτω θα βρεις τα μυστικά για οικονομικά ταξίδια που κανείς δεν σου είπε ή που ποτέ δεν τους έδωσες σημασία, αλλά πραγματικά αξίζουν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Ώρα για οικονομία και στα ταξίδια σου λοιπόν!

10 αποτελεσματικές συμβουλές για να σταματήσεις να βγαίνεις εκτός budget στα ταξίδια και τις διακοπές σου!

Μυστικά για οικονομικά ταξίδια που πρέπει να ξέρεις πριν βρεις τον επόμενό σου προορισμό

Εκμεταλλεύσου την ηλικία σου ή τις ειδικές προσφορές

Αν είσαι νέος μέχρι 30 ετών, η ευρωπαϊκή κάρτα νέων πραγματικά θα σε σώσει. Με 10€ τον χρόνο μπορείς να βρεις απίστευτες προσφορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όσον αφορά τη μετακίνηση, τα μουσεία κι ένα σωρό ακόμη πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Επιπλέον, δεν είναι λίγα τα αξιοθέατα που έχουν δωρεάν είσοδο για τους νέους και που τουλάχιστον μία μέρα μες την εβδομάδα έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους. Για παράδειγμα, μπορείς να επισκεφθείς χωρίς καμία χρέωση το Μουσείο του Λούβρου, αν είσαι έως 26 ετών και κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακάλυψε όλα τα αξιοθέατα και εκμεταλλεύσου κάθε προσφορά που θα βρεθεί μπροστά σου.

Να είσαι βολικός με όλα και κυρίως με τα ρούχα

Αν θες τα ταξιδέψεις οικονομικά, δε γίνεται να έχεις πολλές απαιτήσεις, όπως να πάρεις μαζί σου πολλές βαλίτσες, να τρως σε καλά εστιατόρια ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να μετακινείσαι μ’ αυτό κατά βάση. Είναι γνωστό πως τα ΜΜΜ είναι πολύ πιο οικονομικά και το περπάτημα ανέξοδο, ενώ όλο και κάποια μέρα θα φας πιο πρόχειρο φαγητό για να κάνεις οικονομία. Από την άλλη, μια καλή λύση είναι να βολευτείς με τη χειραποσκευή και να μην πληρώσεις για έξτρα βαλίτσα. Μπορείς να γλιτώσεις αρκετά χρήματα και δεν έγινε και τίποτα αν καταλήξεις να βάλεις το ίδιο τζιν δύο φορές. Να είσαι βολικός! Ίσως είναι η πιο σημαντική συμβουλή, δεδομένου ότι έχεις βάλει σε προτεραιότητα την οικονομία.

Pexels

Κάνε κράτηση απευθείας από το site του ξενοδοχείου ή της αεροπορικής εταιρείας

Δεν είναι λίγα τα χρήματα που κρατούν τα site μέσα από τα οποία κλείνεις τόσο τα αεροπορικά σου εισιτήρια όσο και τη διαμονή, ειδικά τη διαμονή. Επιπλέον, πολλά ξενοδοχεία κάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις μέσω των site τους ή αν επικοινωνήσεις μαζί τους. Άσε που και λίγη διαπραγμάτευση αν χρειαστεί δεν κάνει κακό.

Κάνε εγγραφή στα newsletter των αεροπορικών εταιρειών

Το ξέρω ότι πολλές φορές είναι εκνευριστικό να λαμβάνεις email με προσφορές κι εκπτώσεις από ένα σωρό εταιρείες ή brands που έχεις δώσει τα στοιχεία σου, όμως αυτή τη φορά είναι για καλό σκοπό και είναι χρήσιμο. Αρκετά συχνά οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν εκπτώσεις στα εισιτήριά τους χωρίς καν να το παίρνεις χαμπάρι, αν δε λαμβάνεις email τους ή δε μπαίνεις συχνά στα site τους. Εγγράψου στα newsletter τους και επωφελήσου και σχεδίασε τα ταξίδια σου, ρίχνοντας μια ματιά στις προσφορές τους. Και μερικές φορές είναι αρκετά καλές αυτές οι προσφορές.

Freepik

Συνδύασε τα μεταφορικά μέσα

Θυμάμαι όταν ήθελα να πάω στη Φλωρεντία, τα αεροπορικά εισιτήρια για απευθείας πτήσεις ήταν στα ύψη, σε σημείο που δεν χωρούσε καμία διαπραγμάτευση. Ωστόσο, τα έξοδα για να φτάσω ως εκεί ήταν τα μισά αν πήγαινα αεροπορικώς ως το Μιλάνο κι ύστερα από εκεί έπαιρνα το τρένο. Η διαφορά στα χρήματα αρκετά μεγάλη. Μια καλή λύση λοιπόν είναι ο συνδυασμός των μεταφορικών. Μην είσαι απόλυτος με τα αεροπορικά εισιτήρια λοιπόν. Μπορεί η ταλαιπωρία να είναι λίγο μεγαλύτερη, αλλά αν ο σκοπός σου είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, τότε αξίζει τον κόπο.

Μην ξεχνάς όσα έχουμε πει μέχρι τώρα για τα low budget ταξίδια. Είναι καλό να σχεδιάζεις από νωρίς τα ταξίδια σου, να κάνεις σωστή έρευνα, να ορίσεις ένα χρηματικό ποσό που θα ξοδεύεις κάθε μέρα, να προσέχεις να μη βγει η βαλίτσα σου υπέρβαρη και πολλά πολλά ακόμη. Όμως, μην ξεχνάς να μην έχεις υπερβολικές και ακριβές απαιτήσεις, αν θες να κάνεις οικονομία όταν ταξιδεύεις. Ακόμα κι αν δεν θες να ξοδέψεις πολλά χρήματα, ακόμα κι αν προτιμήσεις το τρένο από το αεροπλάνο ή το Airbnb από το ξενοδοχείο, κοίτα να περάσεις καλά και να ευχαριστηθείς τον κάθε σου προορισμό. Γιατί τα ταξίδια είναι απόλαυση!

Καλά να περάσεις!

6+1 συμβουλές για να γυρίσεις όλο τον κόσμο δωρεάν! Και τα ταξίδια δε θα σε επιβαρύνουν οικονομικά ποτέ ξανά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 μυστικά για πιο οικονομικά ταξίδια που κανείς δεν σου είπε ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 μυστικά για πιο οικονομικά ταξίδια που κανείς δεν σου είπε ποτέ!,