5+1 tips καθαριότητας και οργάνωσης για να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα χωρίς άγχος!

16:53 23/11/2022 - Πηγή: iPop

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και όλοι μας ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας στο σπίτι μας! Φαντάζεσαι το σπίτι σου γεμάτο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, χριστουγεννιάτικες ταινίες, λαμπερή διακόσμηση, αγκαλιές και φιλιά. Η πραγματικότητα, όμως, απέχει αρκετά από αυτό, καθώς κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει το άγχος, τις λίστες με τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, τα υλικά που λείπουν από τα ντουλάπια της κουζίνα και την αμηχανία για το χάος όταν φτάνουν οι επισκέπτες. Υπάρχουν κάποια μυστικά που θα σε βοηθήσουν να τα αποφύγεις όλα αυτά!

Μία βαθιά ανάσα ποτέ δεν είναι αρκετή,

οπότε πρέπει να αναλάβεις δράση από πριν και να μη τα αφήσεις όλα να γίνουν τελευταία στιγμή! Ξεκίνα να προετοιμάζεσαι από τώρα για την περίοδο διακοπών των χωρίς άγχος (ή τουλάχιστον, λίγο λιγότερο άγχος). Με τα παρακάτω tips θα νιώσεις πιο έτοιμη και θα απολαύσεις περισσότερο την εορταστική σεζόν.

«Πώς να οργανώσω το σπίτι για τα Χριστούγεννα;»Κάνε λίγο χώρο

Οι διακοπές συνήθως σημαίνουν δώρα. Πού θα πάνε, λοιπόν, τα νέα πράγματα αν κάθε ντουλάπα, συρτάρι και κουτί παιχνιδιών ήδη ξεχειλίζει; Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να οργανώσεις αλλά και για να δωρίσεις τα ρούχα σου, εξοικονομώντας χώρο. Όσον αφορά τα παιχνίδια, δώσε εκείνα που έχουν να χρησιμοποιηθούν πολύ καιρό. Μπορείς, επίσης, να δωρίσεις και βιβλία στην τοπική βιβλιοθήκη ή μπορείς ακόμα και να ανακυκλώσεις αντικείμενα που έχουν σπάσει ή λείπουν εξαρτήματα και δε λειτουργούν.

Οργάνωσε τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Ας ελπίσουμε ότι το έκανες αυτό στο τέλος των διακοπών σου πέρυσι, αλλά και να μη το έκανες, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσεις τη συλλογή με τα χριστουγεννιάτικά σου. Πέταξε τυχόν σπασμένα φωτάκια ή στολίδια. Δώρισε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μάθε πώς να βάζεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου! Ένα κόλπο που σίγουρα δεν ήξερες

Unsplash/Євгенія ВисочинаΑνανέωσε το ντουλάπι της κουζίνας σου

Τώρα είναι η ώρα να αδειάσεις το ντουλάπι σου και να απαλλαγείς από τις ληγμένες κονσέρβες και τα ξηρά προϊόντα. Δώρισε τυχόν προϊόντα που εξακολουθούν να είναι βρώσιμα ή που δε χρησιμοποιείς και μετάφερε τα ξηρά προϊόντα από τις συσκευασίες τους σε καθαρά δοχεία, ώστε να μπορείς να δεις ευκολότερα τι υλικά έχεις στη διάθεσή σου. Έπειτα, κράτησε μια λίστα με τα προϊόντα που πρέπει να ανανεώσεις ώστε να μη τα ψάχνεις τελευταία στιγμή.

Όταν τελειώσεις με τα ντουλάπια επανάλαβε την ίδια διαδικασία με το ψυγείο σου και την κατάψυξή σου.

Ετοιμάζεις τραπέζι και δεν ξέρεις πού θα χωρέσεις όλα τα φαγητά; Μάθε τα μυστικά για να εξοικονομήσεις χώρο στο ψυγείο σου

Καθάρισε και οργάνωσε την κουζίνα σου

Οι επισκέπτες σχεδόν πάντα καταλήγουν στην κουζίνα. Προετοιμάσου από τώρα και ξεχώρισε ποια είναι τα αντικείμενα που δε θέλεις να αντικρίσουν. Βγάλε τις μικρές συσκευές από τους πάγκους και αποθήκευσέ τες αλλού, ώστε να μη φαίνονται, και δώρισε αυτές που δεν χρησιμοποιείς πλέον.

Καθάρισε τον φούρνο και την εστία σου και ετοιμάσου για μαγείρεμα!

FreepikΑνανέωσε το χωλ της εισόδου σου

Ρίξε μια ματιά στην είσοδό σου. Υπάρχει χώρος ώστε οι επισκέπτες σου να αφήσουν τα παλτό τους; Εάν προτιμάς να μην πατάνε με τα παπούτσια τους πάνω στα χαλιά σου, τότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει χώρος ώστε να τα αποθηκεύσουν. Αυτές οι μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές θα δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις στους καλεσμένους σου.

Προετοιμάσου και εφοδιάσου με χειμερινές προμήθειες

Εάν μένεις σε περιοχή που έχει χιονόνερο και χιόνι, προμηθεύσου αλάτι για τα σκαλιά σου! 

Επιπλέον, αρκετά σημαντική συμβουλή: Πριν ανάψεις για πρώτη φορά το τζάκι, καθάρισε την καμινάδα και έλεγξέ το για ζημιές.

Τώρα είσαι έτοιμη να υποδεχθείς ακόμα και την κακιά πεθερά! (Που λέει ο λόγος…)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5+1 tips καθαριότητας και οργάνωσης για να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα χωρίς άγχος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5+1, Χριστούγεννα,5+1, christougenna