7 ντοκιμαντέρ με συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες που μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή στο Netflix

17:03 6/10/2022 - Πηγή: iPop

Τα ντοκιμαντέρ συχνά ευαισθητοποιούν ένα ευρύτερο κοινό και εμπνέουν με τις συγκλονιστικές τους ιστορίες. Το στοιχείο προς το οποίο οι περισσότεροι θεατές τείνουν να έλκονται όταν πρόκειται για ντοκιμαντέρ είναι στην ουσία αυτό της πραγματικής ζωής. Υπάρχει μια αναμφισβήτητη αίσθηση αυθεντικότητας, ακόμα και όταν παρακολουθούμε κάτι σαφώς προκατειλημμένο. Η δημοφιλής πλατφόρμα για streaming έχει πιάσει για μια ακόμη φορά τον ρυθμό των επιτυχιών, βυθίζοντάς μας σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές πραγματικές ιστορίες. Τα ντοκιμαντέρ στο Netflix

είναι γεγονός και εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα και σου τα παρουσιάζουμε.

Και επειδή το Netflix τα έχει όλα, εμείς σου προσφέρουμε μια γκάμα επιλογών, για να αποφασίσεις αν θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου ή να ανακαλύψεις μερικά από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα της ανθρωπότητας.

Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ στο Netflix

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εμβαθύνει στην ιστορία του κτηρίου-ορόσημο για το Λος Άντζελες. Μέσα από μια συγκλονιστική ματιά, μας μεταδίδει τις οικονομικοκοινωνικές συνθήκες που συνέβαλλαν στην δημιουργία της σκοτεινής και στοιχειωμένης φήμης του ξενοδοχείου.

Το ντοκιμαντέρ του Joe Berlinger ακολουθεί την viral υπόθεση του 2013 της Elisa Lam, η οποία εθεάθη για τελευταία φορά στο Cecil και βρέθηκε νεκρή στη δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαφάνισή της. Χωρίς να ισχυρίζεται ότι θα λύσει τα μυστήρια της υπόθεσης, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί λογικά και διεξοδικά όλα τα πιθανά ίχνη σε μια υπόθεση που έχει εμπνεύσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας όλα αυτά τα χρόνια.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Η σύλληψη και η αυτοκτονία του Jeffrey Epstein, κάποτε χρηματοδότη της υψηλής κοινωνίας και καταδικασμένου σεξουαλικού δράστη, αποτέλεσαν από τις σημαντικότερες παγκόσμιες ειδήσεις το 2019. Το Netflix δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στην λίστα του ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και την δράση του Epstein.

Και ενώ αυτή η τεκμηριωμένη σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πρώην συναδέλφους και συνεργάτες του Epstein -και ιδιαίτερα ανατριχιαστικά πλάνα του ίδιου του- η φιλοσοφία του ντοκιμαντέρ θέλησε να εστιάσει στις ιστορίες των επιζώντων-γυναικών, που εντάχθηκαν στον κύκλο του Epstein και είναι αρκετά γενναίες για να μοιραστούν δημόσια τις ιστορίες τους.

The Disappearance of Madeleine McCann

Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ρίξει φως σε μια από τις πιο μυστηριώδους εξαφανίσεις όλων των εποχών. Αυτό το documentary serie παρακολουθεί την εξαφάνιση της 3χρονης Madeleine McCann, η οποία χάθηκε ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πορτογαλία με την οικογένειά της. H McCann δεν βρέθηκε ποτέ, προκαλώντας μια καταιγίδα θεωριών που στόχευαν όλους στην περιοχή, μέχρι τους γονείς της McCann.

House of Secrets: The Burari Deaths

Το House of Secrets: The Burari Deaths ρίχνει φως στους θανάτους στην περιοχής Burari, μια υπόθεση που συγκλόνησε ολόκληρη την Ινδία το καλοκαίρι του 2018, όταν 11 μέλη της οικογένειας Bhatia βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους. Χωρισμένο σε 3 επεισόδια των 45 λεπτών, αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix προσφέρει πρόσβαση τόσο σε αυθεντικές εικόνες της τηλεόρασης της Ινδίας όσο και σκηνοθετημένα πλάνα της οικογένειας, καθώς και σε συνεντεύξεις με την οικογένεια, τους φίλους και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Britney vs Spears

Το ντοκιμαντέρ εμβαθύνει στην ιστορία πίσω από τη αμφιλεγόμενη ζωή της Britney. Μαθαίνουμε πώς ξεκίνησε η κηδεμονία από τον μπαμπά της και πόσο γρήγορα αφαιρέθηκαν όλες οι βασικές ανθρώπινες ελευθερίες της. Ακούμε με τα δικά της λόγια πώς ο Jamie φέρεται να απείλησε να πάρει τα παιδιά της αν δεν έκανε αυτό που της έλεγε. Με τη βοήθεια ειδικών, δικηγόρων, πρώην χορευτών και γνωστών προσώπων, όπως η πρώην βοηθός της Britney, Felicia, ο πρώην φίλος της Adnan Ghalib και ο πρώην μάνατζερ της Sam Lutfi, αρχίζουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι πραγματικά συνέβαινε στην Britney παρασκηνιακά -και είναι ακόμα πιο αποκαρδιωτικό και εξοργιστικό από ό,τι πιστεύουμε-.

American Murder: The Family Next Door

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος στο Netflix που θα κάνει να ανατριχιάσεις. Αυτή το ντοκιμαντέρ εγκλήματος του Netflix ακολουθεί τη Shannan Watts και τις δύο μικρές κόρες της Bella και Celeste που εξαφανίστηκαν στο Κολοράντο το 2018. Χρησιμοποιώντας ακατέργαστα πλάνα, αυτό το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει το μυστήριο της εξαφάνισης της Shannan Watts και των μικρών της, και τα τραξικά γεγονότα που ακολούθησαν.

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ στο Netflix που γυρίστηκαν ποτέ, καθώς δείχνει πλάνα από πρώτο χέρι, ηχητικά κλιπ και μηνύματα αυτής της δολοφονίας-μυστηρίου. Κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο και αναφέρθηκε ότι περίπου 52 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν παρακολουθήσει την ταινία. Αυτό κάνει το American Murder: The Family Next Door ένα από τα πιο δημοφιλή ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Miss Americana

Ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ διασημοτήτων στο Netflix, η Miss Americana ακολουθεί τη δημοφιλή τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Taylor Swift και την καριέρα της. Η Miss Americana είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ στο Netflix, ειδικά για τους λάτρεις της μουσικής, καθώς δείχνει πόσο δύσκολο είναι να ηχογραφήσεις μουσική και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι διασημότητες. Αυτό το ντοκιμαντέρ εστιάζει επίσης σε ευαίσθητα θέματα όπως οι διατροφικές διαταραχές, η τοξική κουλτούρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Περιλαμβάνει διάφορες συνεντεύξεις, βίντεο, πλάνα από στούντιο, ηχογραφήσεις συναυλιών καθώς και προσωπικά βίντεο.

Καλές οι σειρές και οι ταινίες αλλά ο κόσμος των ντοκιμαντέρ είναι μαγευτικός και σίγουρα πρέπει να τον ανακαλύψεις!

Επιστροφή στο σινεμά με τις καλύτερες ταινίες που αναμένουμε για την σεζόν 2022-2023

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 ντοκιμαντέρ με συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες που μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή στο Netflix εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Netflix,