7 πράγματα που ξέρουν σήμερα τα παιδιά μας και τα κάνουν μια εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού μας

19:27 21/10/2022 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά σήμερα είναι μια τόσο απίστευτα εξελιγμένη μορφή ανθρώπων. Δεν τολμώ να κανω την σύγκριση με εμάς και τα παιδιά που μεγαλώσαμε πίσω στα τιμημένα 80’s. Μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Εμείς μεγαλώσαμε στην εποχή πριν το Internet και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο ορόσημο. Τα παιδιά μας όμως όταν ήρθαν σ’ αυτόν τον κόσμο, η τεχνολογία είχε ήδη προχωρήσει. Ήταν ήδη στη ζωή μας οι υπολογιστές, τα έξυπνα κινητά, η επικοινωνία με όλους από οπουδήποτε.

Όσα ξέρουν τα παιδιά σήμερα:Τα παιδιά μας παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα. Κάποια παιδιά πρώτα μαθαίνουν να πατάνε όλα τα κουμπάκια και
να βρίσκουν video στο YouTube και μετά μαθαίνουν να μιλάνε. Γνωρίζουν τα περισσότερα όρους όπως αυτοεκτίμηση, σεβασμός, ενσυναίσθηση. Από τον παιδικό σταθμό μιλούν πάρα πολύ για τα συναισθήματα. Πώς πιστεύουν πώς νιώθει ο διπλανός μας, μπαίνουν στα παπούτσια των φίλων και των ανθρώπων που περνούν χρόνο μαζί τους.Γνωρίζουν λεξιλόγιο στα αγγλικά χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα. Μέσα από τα παιχνίδια, τα τραγούδια και τα video. Τα παιδιά σήμερα είναι ενημερωμένα για το σεξ και για το πώς να προφυλαχθούν από διάφορους κινδύνους, που στο παρελθόν αυτό δε συνέβαινε σε τέτοιο βαθμό. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί, η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν γίνεται να μην θωρακίσεις με κάθε τρόπο το παιδί σου.Γνωρίζουν για τη διαφορετικότητα και την αποδέχονται. Στην εποχή μου, όταν ήμασταν παιδιά οτιδήποτε διαφορετικό το δείχναμε με το δάχτυλο, ρωτούσαμε τι είναι, γιατί είναι έτσι. Τις περισσότερες φορές δεν υπήρχαν απαντήσεις πάνω σε αυτό. Σήμερα τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν και αποδέχονται το διαφορετικό ως κάτι δεδομένο.Η βία δεν θεωρείται πια δεδομένη. Όπως και η τιμωρία. Θα μου πεις υπάρχουν γονείς που ασκούν βία στα παιδιά τους και τα βάζουν τιμωρία! Ναι, υπάρχει ακόμα αυτή η λέξη ως τρόπος άσκησης εξουσίας. Σήμερα, που ακόμα και οι Δήμοι προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε «Σχολές Γονέων», από ψυχολόγους για να πας και να ενημερωθείς για την ανατροφή του παιδιού σου, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν την βία, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία: «Γιατί εμείς τι πάθαμε»;Σήμερα τα παιδιά δίνουν σημασία στην άσκηση όσο και στο παιχνίδι και την επαφή έξω με τους φίλους τους. Τα παιδιά μας είναι εκείνα που βίωσαν τον διετή εγκλεισμό στα σπίτια κατά τη φάση της πανδημίας. Η απουσία της ανθρώπινης επαφής με φίλους ήταν ένα τεράστιο χτύπημα στην ανατροφή τους και πια η ανάγκη για να βγαίνουν έξω στα πάρκα ή σε δραστηριότητες με φίλους δείχνει ότι είναι κάτι που τους έλειψε και δεν θέλουν να το χάσουν ποτέ ξανά. PexelsΑς μην ξεχνάμε

Δεν ξέρω αν τα παιδιά μας σήμερα είναι πιο έξυπνα. Σίγουρα όμως είναι η ακόμα πιο βελτιωμένη μορφή της Gen -Z. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον για τα παιδιά μας, είμαι όμως κατά κάποιον τρόπο αισιόδοξη ότι με αυτήν την αρχή δεν μπορεί να πάει στραβά η συνέχεια.

Εντούτοις, μπορεί να είναι πιο εξελιγμένα από τις προηγούμενες γενιές, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά μας είναι ΠΑΙΔΙΑ ακόμα. Ο εγκέφαλός τους είναι ακόμα ανώριμος και θα πάρει αρκετά χρόνια μέχρι να είναι ώριμος πια ανατομικά μέχρι να μπορεί να καταλάβει και να εξηγήσει εντελώς κάποια πράγματα.

Επιπλέον το γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα είναι πιο «προχωρημένα» σημαίνει ίσως και γιατί έχουν λάβει και κάποια αντίστοιχα ερεθίσματα στην ανατροφή τους. Αν σκεφτούμε ότι το κάθε παιδί όταν έρχεται μοιάζει με έναν λευκό καμβά και ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνεις μαζί του θα πάρεις τα αντίστοιχα αποτελέσματα, θα δεις ότι το περιβάλλον του, συν το dna του θα τα βοηθήσουν να γίνουν αυτό που θα γίνουν αύριο.

Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μας

Το μέλλον αυτού του κόσμου σήμερα το κρατάμε στα χέρια μας. Μπορεί να έχεις στο σπίτι τον αυριανό ποδοσφαιριστή, γιατρό, αρχιτέκτονα, τραγουδιστή, υδραυλικό και άλλα. Εμείς δεν θα είμαστε πια κοντά τους, θα έχουμε βάλει το λιθαράκι μας στη συνέχεια αυτού του κόσμου και θα φύγουμε και όπως θα γίνει κάποτε και στα παιδιά μας. Τα παιδιά σήμερα είναι ένας λόγος να έχουμε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και ότι αφήνουμε σε καλά χέρια αυτόν τον κόσμο.

Είναι η Gen Z η βελτιωμένη βερσιόν των Millennials;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 πράγματα που ξέρουν σήμερα τα παιδιά μας και τα κάνουν μια εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
7 πράγματα που ξέρουν σήμερα τα παιδιά μας και τα κάνουν μια εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού μας,