Συνταγή για λαχανόπιτα χωρίς φύλλο – Η εναλλακτική της παραδοσιακής πίτας που θα σε ξετρελάνει!

15:52 21/10/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις φάει πολλές φορές σπανακόπιτα, τυρόπιτα, ίσως και μανιταρόπιτα. Λαχανόπιτα, όμως; Είμαι σίγουρη πως όχι! Αλλά, μην αγχώνεσαι! Για όλα υπάρχει πρώτη φορά κι έφτασε η στιγμή, όχι μόνο να τη δοκιμάσεις, αλλά να την φτιάξεις με τα χεράκια σου! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και εντυπωσίασε την οικογένειά σου με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο πιάτο!

Zucchini slice: Μια διαφορετική κολοκυθόπιτα που μοιάζει με κέικ!

Λαχανόπιτα συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς425 γραμμάρια λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένο150 γραμμάρια κρεμμύδι κομμένο σε κύβους (μισό μεγάλο
κρεμμύδι)1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό, χοντροκομμένο1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Μαύρο πιπέρι για γεύσηΠροαιρετικά: 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα της πίτας

Εύκολα και τραγανά κριτσίνια με γεύση πίτσας – Το σνακ που θα θες να τρως κάθε μέρα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Βάζουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα καρυκεύματα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Περιχύνουμε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα του λάχανου και το πολτοποιούμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, περνάμε τη σπάτουλα ανάμεσα στο λάχανο και το τηγάνι για να δημιουργηθεί ένα στρογγυλό σχήμα. Καλύπτουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 10 λεπτά.Αναποδογυρίζουμε την πίτα σε ένα μεγάλο πιάτο και την μαγειρεύουμε ξανά, σκεπασμένη, περίπου 7 λεπτά. Έπειτα, την μεταφέρουμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και είναι έτοιμη για απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για λαχανόπιτα χωρίς φύλλο – Η εναλλακτική της παραδοσιακής πίτας που θα σε ξετρελάνει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα