7 συνήθειες που έχει το 5% του πλανήτη και πετυχαίνει! Ποιες από αυτές μπορείς να υιοθετήσεις ώστε να δεις και εσύ διαφορά στη ζωή σου;

20:43 10/8/2022 - Πηγή: iPop

Μάζεψα και βρήκα ποιες είναι οι πιο κοινές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων όπως έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις και βιογραφίες. Μήπως τελικά η επιτυχία δεν έχει να κάνει μόνο με αυτά που φανταζόμαστε και όλη η πληροφορία που χρειαζόμαστε είναι εκεί έξω. Μήπως ο παράγοντας τύχη ήταν άνευ σημασίας σε σχέση με τη δύναμη της συνήθειας και της ρουτίνας που έχουν χτίσει; Αυτό θα το αξιολογήσει ο καθένας μόνος του.

Αυτές είναι οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Οι σούπερ επιτυχημένοι άνθρωποι που υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο ξεκίνησαν οι περισσότεροι από το μηδέν. Εντελώς

αυτοδημιούργητοι με μόνο εφόδιό τους κάποιο σπουδαίο όραμα που δεν επέτρεψαν, όσο πέρασε από το χέρι τους, να μην το πραγματοποιήσουν. Δεν ήταν για κανέναν τους ο δρόμος σπαρμένος με ροδοπέταλα. Αυτό που χαρακτηρίζει τους περισσότερους είναι ότι δεν τα παράτησαν παρά τις δυσκολίες και τις ατυχίες που μπορεί να βρήκαν στο δρόμο τους.

Ξυπνούν νωρίς. Δεν έχω διαβάσει ούτε για έναν από αυτούς να ξυπνάει 8:00 ή 9:00 το πρωί. Οι περισσότεροι σηκώνονται απο τις 4:00 ή 5:00 για να προλάβουν, να κερδίσουν το χρόνο με τον εαυτό τους. Σύμφωνα με έρευνες τα πρώτα 90 λεπτά της ημέρας μας είναι τα πιο παραγωγικά σε σχέση με όλη την υπόλοιπη ημέρα. Κερδίζουν αυτόν τον χρόνο της ησυχίας και βγάζουν όλη τη σημαντική δουλειά που τους περιμένει. Οι απάντηση των e-mail και οι συζητήσεις μπορούν να περιμένουν όταν θα πέσουν οι ρυθμοί.Σχεδιάζουν τη μέρα από το προηγούμενο βράδυ και κάθε Κυριακή. Αν δεν ξέρεις πού θες να πας θα κινείσαι συνεχώς άσκοπα και χωρίς αποτέλεσμα. Αν ξεχωρίσεις ένα δύο σημαντικά που πρέπει να γίνουν κάθε μέρα, θα βλέπεις καρπούς από τις δράσεις σου. Προσεύχονται ή κάνουν διαλογισμό ή διαβάζουν ένα βιβλίο. Ξυπνάς το πρωί και το μόνο που αναζητάς είναι το κινητό και να διαβάσεις τις ειδοποιήσεις σου; Τι μπορεί να έγινε άραγε μέσα στις 8 ώρες που πήγες για ύπνο; Αντίθετα οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν πιάνουν το κινητό τους και δεν βάζουν την ανάγκη κανενός άλλου πάνω από τη δική τους. Διαβάζουν κάθε μέρα, τουλάχιστον ένα με δύο κεφάλαια από το βιβλίο τους το οποίο μεταφράζεται με αρκετά βιβλία το χρόνο.Έχουν ένα τεράστιο όραμα μπροστά τους που δεν το παρατούν ποτέ. Αυτό που κάνουν κάθε μέρα εξυπηρετεί κάποιο μεγαλύτερο σκοπό. Δεν στοχεύουν στο να γίνουν πλούσιοι, στοχεύουν στο να εκπληρώσουν αυτό το όραμα που τους δίνει την δύναμη να συνεχίσουν και να μην τα παρατήσουν αν δεν φτάσουν.Δεν αναλώνουν το χρόνο τους σε πράγματα που δεν εξυπηρετούν το έργο τους. Δηλαδή δεν θα δεις ποτές κανέναν CEO να πλύνει μόνος του το αυτοκίνητό του ή να κουρέψει το γκαζόν, εκτός αν θέλει να το κάνει. Βρίσκει κάποιον επαγγελματία να του κάνει αυτή τη δουλειά και δεν ασχολείται ποτέ ξανά με αυτό. Έχουν virtual assistants ή γενικά βοηθούς που αναλαμβάνουν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που τρώνε χρόνο μέσα στη μέρα αλλά δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο όραμά τους. Η ώρα τους στοιχίζει πολλά λεφτά και προφανώς προτιμούν να τη διαθέσουν σε κάτι που θα τους δώσει πίσω αξία.Αφιερώνουν χρόνο στη οικογένειά τους, αποκλειστικό! Οι περισσότεροι λένε ότι θα διαθέσουν χρόνο κάθε μέρα για να φάνε με την οικογένειά τους ή να πάνε τα παιδιά τους στο πάρκο να παίξουν ή να κάνουν δραστηριότητες μαζί. Ποιο το νόημα να έχεις κάνεις όλα αυτά, αν δεν δίνεις χρόνο και παρουσία στους πιο αγαπημένους σου ανθρώπους;Δίνουν τουλάχιστον 1 ώρα κάθε μέρα στην άσκηση. Μπορεί να μην πάνε σε γυμναστήριο, όμως επιλέγουν να βάλουν τα αθλητικά τους και να πάνε ένα περίπατο έξω από το σπίτι τους. Και αυτό άσκηση είναι και μάλιστα που καθαρίζει και το μυαλό αλλά κάνει καλό και στο σώμα.

«Παρακαλούνται θερμά, αυτοί που πιστεύουν ότι δεν γίνεται, να μην διακόπτουν εκείνους που το κάνουν»

PexelsΚάνε ό,τι κάνει το 5% του πληθυσμού και γίνε ένας από αυτούς

Μπορεί να τους κοιτάμε με σκεπτικισμό, να λέμε ότι όλα τα βρήκαν έτοιμα, να θέλουμε να μοιάσουμε σε αυτό που κατάφεραν και είναι σήμερα κάποιοι από αυτούς τους πετυχημένους ανθρώπους. Είμαστε όμως σε θέση να δούμε μόνο το αποτέλεσμα, την τελική εικόνα, το κάδρο με την αξιοζήλευτη ζωή.

Δεν ξέρουμε, ούτε μπορούμε να φανταστούμε τι θυσίες χρειάστηκε να κάνουν οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου σήμερα να δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους. Όταν θα φτιάξεις ένα όραμα τόσο μεγάλο που θα καθορίζει το κάθε βήμα σου, όταν θα ξυπνάς πριν την ανατολή, όταν θα διαθέτεις χρόνο για να σχεδιάσεις προσεκτικά τη νέα μέρα, όταν δεν θα ξοδεύεις το χρόνο σου στα social media, όταν θα δουλεύεις χωρίς διάσπαση για συνεχόμενα 90 λεπτά το πρωί, όταν θα αφιερώνεις χρόνο στην πνευματική και σωματική τροφή του οργανισμού σου και στη άσκηση, όταν πέφτεις για ύπνο κατάκοπος αλλά γεμάτος παράλληλα και με την πεποίθηση ότι δεν ξόδεψες άλλη μια μέρα, τότε θα μπορείς να πεις ότι όντως δεν είναι θέμα τύχης αλλά επιλογών.

Αυτή είναι η νούμερο ένα δεξιότητα που χρειάζεσαι για την επαγγελματική σου επιτυχία

Όποιος δεν θέλει βρίσκει δικαιολογίες, όποιος θέλει βρίσκει τρόπους

Θα μου πεις: Δεν μπορώ να έχω βοηθό να μου κάνει το πλύσιμο του αυτοκινήτου, βοήθεια για το σπίτι, βοήθεια για τα ψώνια, βοήθεια για να βγάζει τη δουλειά που δεν μου αρέσει να κάνω. Θα σου πω ότι πια στο Internet μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις με όσα χρήματα θες να δώσεις αρκεί να αποφασίσεις ότι την ώρα που θα κερδίσω πχ από το καθάρισμα του σπιτιού θα κάνω κάτι άλλο που θα με βοηθήσει να πάω ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μου.

Οι δικαιολογίες είναι πάρα πολλές αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εκείνος που θέλει, θα τη βρει την άκρη. Αρκεί να σε ρωτήσεις μέχρι πότε θα επιτρέπεις στον εαυτό σου να μην φτάνει στον προορισμό του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 συνήθειες που έχει το 5% του πλανήτη και πετυχαίνει! Ποιες από αυτές μπορείς να υιοθετήσεις ώστε να δεις και εσύ διαφορά στη ζωή σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα