9 κλισέ φράσεις που συνήθως χρησιμοποιούν οι αποτυχημένοι (και πρέπει να αποφύγεις)

20:02 16/7/2014 - Πηγή: iPop

Η επιτυχία είναι στο μυαλό σου. Για την ακρίβεια, ο ρόλος σου στη ζωή και η προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων σου δεν εξαρτάται μόνο από τη σκληρή δουλειά σου, αλλά και από την ψυχολογία σου. Τις παρακάτω φράσεις σίγουρα δεν θα τις ακούσεις από κάποιον επιτυχημένο άνθρωπο. Οι αποτυχημένοι καταφεύγουν σε αυτές και τις χρησιμοποιούν ως δικαιολογία και εμπόδιο σε όσα θα μπορούσαν να κάνουν.

Είναι αδύνατο.

Αν δεν μιλάς για κάτι φυσικά αδύνατο, όπως ένας γάιδαρος να βγάλει φτερά, δεν υπάρχει τίποτα που είναι αδύνατο. Υπάρχουν πράγματα που δεν θες

να κάνεις, ελάχιστα που δεν μπορείς και για όλα τα υπόλοιπα απλώς περιορίζεις τη δυναμική του ίδιου σου του εαυτού.

Μπορώ να κάνω τα πάντα μόνος μου.

Όχι δεν μπορείς. Χρειάζεσαι ομάδα και οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν εκπληκτικές ομάδες στις οποίες αναθέτουν υποχρεώσεις που δεν μπορούν ή δεν έχουν το χρόνο να κάνουν. Είναι χαζό να νομίζεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου.

Αποκλείεται να μου συμβεί.

Ας πούμε ότι κάνεις αίτηση για να προσληφθείς στη δουλειά των ονείρων σου, μαζί με 100 άτομα από όλο τον κόσμο και υπάρχει μόνο μία θέση. Θεωρείς ότι είναι αδιέξοδο; Μόνο αποτυχημένοι άνθρωποι θα το πίστευαν αυτό γιατί ένας επιτυχημένος θα ήταν πεπεισμένος ότι η τύχη και η αξία είναι με το μέρος του. Ένας θα πάρει τη δουλειά. Εσύ.

Ο τάδε είναι σε πολύ καλύτερη φάση από μένα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία στην πορεία των άλλων, αλλά χαράζουν τους δικούς τους δρόμους. Παίρνουν έμπνευση από τους υπόλοιπους, αλλά όχι ως μέτρο σύγκρισης. Το άτομο στο οποίο αναφέρεσαι ίσως είναι σε άλλο στάδιο της ζωής του από σένα.

Αυτό το ήξερα ήδη.

Κάποιος προσπαθεί να σε βοηθήσει λέγοντάς σου κάτι που ήδη ήξερες. Τι νόημα έχει να του επισημάνεις ότι το γνώρισες; Η φράση αυτή απλώς ρίχνει το ηθικό της ομάδας, δεν είναι εποικοδομητική. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος θα πει απλώς «Ναι, ευχαριστώ».

Μια στιγμή να ελέγξω την ατζέντα μου.

Ας ξεκινήσουμε από το ότι είναι δήθεν. Συνεχίζουμε, λέγοντας ότι είναι σαν λες ότι δεν έχεις χρόνο για όλους ή ότι ο άλλος είναι ασήμαντος και προσπαθείς να τον χωρέσεις κάπου στο φορτωμένο πρόγραμμά σου. Πες καλύτερα «Θα ήθελα πολύ να το κανονίσουμε. Άσε με να δω ποια μέρα βολεύει περισσότερο και θα επικοινωνήσω».

Μάλλον κάνεις λάθος.

Αυτή τη φράση οι φύσει επιτυχημένοι άνθρωποι την αποφεύγουν. Δεν είναι μόνο ότι ακυρώνεις την άποψη του άλλου, αλλά η στάση σου κάνει τον άλλο αμυντικό και αυτό δεν προωθεί τη συζήτηση. Πες καλύτερα «Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ».

Δεν έχω καθόλου χρόνο να χαλαρώσω.

Ο Bill Gates, o Mark Zuckerberg, o Warren Buffet, η Meryl Streep, όλοι έχουν χρόνο να κάνουν τα χόμπι τους. Είναι δυνατόν να μην έχεις εσύ χρόνο;

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι βασικό να βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους και να ασχολούνται με δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά ή τους στόχους τους. Με απλά λόγια, αν δεν γεμίζεις τις μπαταρίες σου, θα καεί ο εγκέφαλός σου.

Είναι άδικο.

Πρόσεξέ το: μόνο οι αποτυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη φράση. Όχι μόνο αυτή η φράση βγάζει αρνητισμό, αλλά αποδίδει οποιαδήποτε αποτυχία στη μοίρα. Όλοι έχουν περιστασιακά αποτυχίες, αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν και στο τέλος αναστρέφουν την κατάσταση.

The post 9 κλισέ φράσεις που συνήθως χρησιμοποιούν οι αποτυχημένοι (και πρέπει να αποφύγεις) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα