Conde Nast Traveller: 7 ελληνικά νησιά στη λίστα με τα top 20 της Ευρώπης!

19:01 28/10/2022 - Πηγή: iPop

Το 2022 φτάνει στο τέλος του και όπως ξέρουμε είναι περίοδος απολογισμών της χρονιάς για κάθε επίπεδο. Στον ταξιδιωτικό απολογισμό του Αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, το οποίο διοργάνωσε ψηφοφορία αναγνωστών για τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά του 2022, σχηματίστηκε η λίστα με τα 20 top. Να σου πούμε πως η χώρα μας εκπροσωπείται επάξια. Ας δούμε τα ελληνικά νησιά που είναι στα top

20 της Ευρώπης

Τα ελληνικά νησιά που είναι στα top 20 της Ευρώπης unsplash

Οι αναγνώστες που ψήφισαν στα Readers Choice Awards διαμόρφωσαν την τελική εικοσάδα και η επιλογή τους στα ελληνικά νησιά ξεχώρισε. Τόσο ο αριθμός των νησιών που βρίσκονται στη λίστα όσο και οι θέσεις που κατέλαβαν στην κατάταξη είναι εντυπωσιακός και μαρτυράει την προτίμηση των τουριστών παγκοσμίως στις ομορφιές της χώρας μας. Όταν δε, αναφερόμαστε στο καλοκαίρι και στα ελληνικά νησιά αυτή η ομορφιά πολλαπλασιάζεται.

Θέλεις να ανακαλύψεις μόνη σου τον κόσμο; Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για solo travelers!

Πιο συγκεκριμένα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη χωρίς καμία αμφιβολία θριάμβευσαν, με την τελευταία να βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας. Εντός της καλύτερης δεκάδας βρέθηκε η Μύκονος στην 5η θέση, ενώ την 8η κατέκτησε η Σαντορίνη. Την λίστα των 20 καλύτερων νησιών στην Ευρώπη συμπληρώνει η Πάρος και η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα. Έξω από τις επιλογές των αναγνωστών του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού δεν έμεινε το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων με την Ρόδο και την Κω να περιλαμβάνονται εντός της εικοσάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η Ίμπιζα της Ισπανίας ενώ είναι εμφανές πως τα Μεσογειακά νησιά είναι αγαπημένες επιλογές, αφού και η Ιταλία με την Πορτογαλία τα πήγαν εξαιρετικά όπως μπορείς να δες και στην παρακάτω λίστα της καλύτερης 10άδας.

1. Ίμπιζα, Ισπανία 88.54

2. Κρήτη, Ελλάδα 86.48

3. Σαρδηνία, Ιταλία 86.04

4. Jersey & Guernsey, Ηνωμένο Βασίλειο 85.83

5. Μύκονος, Ελλάδα 85.26

6. Νήσοι του Σίλι, Ηνωμένο Βασίλειο 83.96

7. Σικελία, Ιταλία 83.48

8. Σαντορίνη, Ελλάδα 83.22

9. Χβαρ, Κροατία 83.17

10. Αζόρες, Πορτογαλία 82.76

Οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο δείχνουν σε κάθε ευκαιρία την προτίμηση και την αγάπη στα μεσογειακά και ιδιαίτερα στα Ελληνικά νησιά. Δε τους αδικούμε φυσικά, το μοναδικό φως, ο ζεστός ήλιος και το απέραντο μπλε της θάλασσας δεν αφήνουν περιθώριο για κάτι διαφορετικό άλλωστε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Conde Nast Traveller: 7 ελληνικά νησιά στη λίστα με τα top 20 της Ευρώπης! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα