Linguine με φρέσκα καβούρια και ψίχα γαρίδας

13:02 25/4/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:2 καβούρια φρέσκα200γρ γαρίδες2 κρεμμύδα2 καρότα1 σέλερυ1 ματσάκι κολίανδρο1 σκελίδα σκόρδο1κγ ντοματοπελτέΕλαιόλαδοΒούτυρο3-4 κσ αλεύριΜακαρόνια LinguineΕκτέλεση:

Παίρνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τις σοτάρουμε με το 1 ½ κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ που έχουμε ψιλοκόψει. Αφού σοταριστούν προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το αφήνουμε να σοταριστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Σ’ ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε τα σπασμένα καβούρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες (τον οποίο έχουμε σουρώσει) και τα αφήνουμε να βράσουν. 5 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά βάζουμε τις γαρίδες και τα βρασμένα μακαρόνια.

Τελειώνουμε προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο κολίανδρο και το βούτυρο ώστε να δέσει η σάλτσα.

The post Linguine με φρέσκα καβούρια και ψίχα γαρίδας appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα