Xmas vibes: Τα top trends της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που θα μετατρέψουν το χώρο σου και θα κλέψουν τις εντυπώσεις

16:02 10/12/2022 - Πηγή: iPop

Οι τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ανανεώνονται κάθε χρόνο, αλλά το 2022 είναι ένα έτος αρκετά διαφορετικό. Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη από πολλές απόψεις, με κυριότερο στοιχείο τον μεγάλο αντίκτυπο της κρίσης του κόστους ζωής, το οποίο μας έχει επιβαρύνει πολύ.

Υπάρχει πραγματική επιθυμία για νοσταλγία και αναμνήσεις από τις παλιές καλές εποχές, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις φετινές τάσεις. Υπάρχει όμως και αισιοδοξία, ελπίδα και προνοητικότητα. Από την αρχή της πανδημίας, τα Χριστούγεννα

είναι μια περίοδος που έγινε ακόμη πιο πολύτιμη, περνώντας την με τους κοντινούς μας ανθρώπους. 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Τα προϊόντα που χρειάζεσαι κι εσύ!

Θέλουμε να αφιερώνουμε χρόνο για να γίνουμε δημιουργικοί, φτιάχνοντας μοναδικά χειροποίητα διακοσμητικά κειμήλια που μπορούμε να αναδεικνύουμε κάθε χρόνο και να τα μεταφέρουμε στις μελλοντικές γενιές. Θέλουμε μοναδικά, εξατομικευμένα δώρα που θα αντέξουν στο χρόνο, αγορασμένα από τοπικά καταστήματα και κατασκευαστές. Και φυσικά, θέλουμε να σπαταλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. 

Υπέροχες τάσεις για τη φετινή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση Ουδέτερη παλέτα χρωμάτων

Αυτή είναι η μεγαλύτερη προβλεπόμενη τάση για τα Χριστούγεννα του 2022! Οι όμορφες ουδέτερες παλέτες χρωμάτων και το organic style θα είναι δημοφιλή και φέτος. Μια βόλτα στο δάσος, είναι η ιδανική έμπνευση για τη φετινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ακόμα κι αν το σπίτι σου είναι πολύχρωμο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο ουδέτερο αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα ή δύο χρώματα στη χρωματική σου παλέτα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

FreepikΠαράδοση και νοσταλγία

Όταν σκεφτόμαστε Χριστούγεννα, στο μυαλό μας έρχονται τα χρώματα κόκκινο και πράσινο! Το κόλπο είναι να αναδείξεις τα παραδοσιακά αυτά χρώματα με έναν νέο τρόπο!

Άλλωστε, η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι διαχρονική και θα είναι πάντα δημοφιλής! Έτσι είναι πάντα στην τάση!

Η νοσταλγική διακόσμηση όπως οι Άγιοι Βασίληδες γύρω από το δέντρο είναι η πιο safe επιλογή. Μπορείς να το εξελίξεις, επιλέγοντας να προσθέσεις μερικούς καρυοθραύστες και άλλα vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια. Συνδύασέ τα με μοναδικές γιρλάντες γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου.

Απλή και λιτή διακόσμηση

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε την ίδια διακόσμηση κάθε χρόνο γιατί είναι εύκολη και πρακτική. Η ενσωμάτωση νέων τάσεων δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μια πλήρη εκκαθάριση της υπάρχουσας διακόσμησης.

Φέτος, δεν θα ξοδέψουμε πολλά χρήματα σε νέα κομμάτια — αντίθετα, θα επανατοποθετήσουμε τα υπάρχοντα στολίδια μας και θα τα συνδυάσουμε με απλά γιορτινά διακοσμητικά.

UnsplashΑνακυκλώσιμα υλικά

Αυτή τη σεζόν, στρέφουμε το βλέμμα μας προς το περιβάλλον τυλίγοντας τα δώρα με ύφασμα αντί για χαρτί και αγοράζουμε οικολογικά διακοσμητικά αντικείμενα. Τα αειφόρα χριστουγεννιάτικα προϊόντα είναι στο επίκεντρο φέτος και ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξουμε την παραδοσιακή ρουτίνα περιτυλίγματος.

Διακόσμηση τραπεζιού με ένα εντυπωσιακό centerpiece

Το τραπέζι του σαλονιού δεν γίνεται να μένει άδειο τα Χριστούγεννα! Πρέπει λοιπόν να το διακοσμήσεις με ένα εντυπωσιακό centerpiece. Αν θέλεις να είναι κάτι που θα φτιάξεις μόνη σου τότε μπορείς σε ένα χρυσό ή ξύλινο δίσκο να τοποθετήσεις κεριά, λίγες μικρές μπάλες και διακοσμητικά δεντράκια. Έτσι, το τραπέζι σου θα δείχνει κομψό και γιορτινό.

UnsplashΧριστουγεννιάτικα ξωτικά

Τα Gonks, εμπνευσμένα από καλικάντζαρους και ξωτικά που βρίσκονται στη σκανδιναβική μυθολογία, είναι πιο must από ποτέ αυτήν την εορταστική περίοδο. Τα χριστουγεννιάτικα αυτά ξωτικά ταιριάζουν τέλεια στα σκαλοπάτια και τις σκάλες, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή δίπλα στο τζάκι, και οι έμποροι λιανικής διευρύνουν σημαντικά τη γκάμα των προϊόντων τους σε διάφορα χρώματα και θέματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Xmas vibes: Τα top trends της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που θα μετατρέψουν το χώρο σου και θα κλέψουν τις εντυπώσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Xmas, Χριστουγεννιάτικης,Xmas, christougenniatikis