Αυτά δεν τα ήξερες! 5 χρηστικότατα tips για το Gmail

20:36 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Τα emails είναι παντού. Σύμφωνα με έρευνα του McKinsey Institute, ξοδεύουμε καθημερινά το 1/3 των εργατοωρών στο να διαχειριζομαστε τα emails!

Συγκεκριμένα ένας εργαζόμενος που χρησιμοποιεί το email του σε φυσιολογικό βαθμό περνάει περίπου το 28% της εργασιακής του μέρας να ξεσκαρτάρει emails.

Και πάλι, όμως, δεν γνωρίζουμε τα πάντα για το Gmail. Έτσι, ένας πρώην εργαζόμενος της Google,

ο Rodolphe Dutel, μας δίνει 5 χρηστικότατα tips για το Gmail.

1. Ενεργοποίησε το “Undo Send”

Πόσες φορές έχεις πατήσει το “Send” και έχεις συνειδητοποιήσει κατόπιν εορτής ότι έχεις ορθογραφικό λάθος… ή ακόμα χειρότερα ότι το στέλνεις σε λάθος παραλήπτη; Πολλές… ε, ενεργοποίησε το Undo Send και σώσε την κατάσταση στο 90!

Για να το βρεις: “Settings>General” menu.


2. Κονσερβοποίησε τις απαντήσεις σου

Ένας εντυπωσιακός αριθμός email που στέλνουμε καθημερινά μοιάζει μεταξύ του. Γιατί να μην φτιάξεις μερικές «κονσέρβες» απαντήσεις για να μην πρέπει να χάνεις χρόνο να γράφεις τα ίδια και τα ίδια;

Πώς το κάνεις:
Gmail>Settings>Labs> Canned Responses.

Αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία ένα απλό δεξί κλικ είναι αρκετό για να εντοπίσεις τις κονσέρβες σου!

3.Gmail χωρίς internet γίνεται; Ναι γίνεται!

Το Gmail Offline θα σου λύσει τα χέρια! Μιλάμε για ένα Gmail app το οποίο δημιουργήθηκε για να έχεις πρόσβαση στα email σου ακόμα και χωρίς internet. Προσοχή, δεν είναι μόνο για να διαβάζεις τα μηνύματά σου αλλά και για να απαντάς σε emails, να κάνεις αναζήτηση και να ταξινομείς τα μηνύματά σου!

4. Πάτα pause στα inbox σου

Αν είσαι ψυχαναγκαστικός, όπως εγώ, αυτό το “Inbox (1)” είναι ικανό να σου αποσπάσει την προσοχή τόσο ώστε να μην δεις ένανα ελέφαντα με κίτρινη τουτού να περνάει μπροστά στα μάτια σου και να διακόπτει την κυκλοφορία στην Κηφισίας.

Τι κάνεις γι αυτό; Πατάς pause στα inbox σου. Πως; Μπαίνεις εδώ και κατεβάζεις το extention (παίρνει 3 δευτερόλεπτα) και απλά πατάς το κουμπάκι!


5. Βάλε κωδικό να έχεις το Gmail ασφαλές

Στο Gmail έχεις από πολύ προσωπικές συνομιλίες έως πολύ επαγγελματικές. Γιατί να το αφήσεις ξέφραγκο αμπέλι;;;; Ο πιο ασφαλές τρόπος είναι να ενεργοποιήσεις το two-factor authentication, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως για να συνδεθείς θα πρέπει να βάλεις το password σου και έναν κωδικό που θα τον βρίσκεις είναι στο app ή μέσω SMS.

The post Αυτά δεν τα ήξερες! 5 χρηστικότατα tips για το Gmail appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα