Αυτή είναι η χώρα της ΕΕ που κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας και τον έλεγχο των ΣΜΝ

11:53 28/9/2022 - Πηγή: iPop

Η Γαλλία πρόκειται να κάνει το χάπι της επόμενης ημέρας για τις γυναίκες και τα κορίτσια όλων των ηλικιών δωρεάν από τον επόμενο χρόνο! Τι σημαίνει, άραγε, κάτι τέτοιο στην πράξη;

Ο υπουργός Υγείας της χώρας François Braun δήλωσε, μάλιστα, ότι η επείγουσα αντισύλληψη θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα γαλλικά φαρμακεία, δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή, αναφέρει η

«Independent».

Τι πρέπει να προσέχεις αν δεν θες μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη!

Χάπι της επόμενης ημέρας – Δωρεάν στην Γαλλία!

Αυτό θα βελτιώσει δραματικά την πρόσβαση στο χάπι της επόμενης μέρας στη Γαλλία, όπου προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή σε ανήλικα κορίτσια. Εάν μια γυναίκα είναι κάτω των 26 ετών, μπορεί, δηλαδή, να το αποκτήσει δωρεάν με ιατρική συνταγή.

Αν και η επείγουσα αντισύλληψη διατίθεται δωρεάν στις κλινικές και στα περισσότερα κέντρα παρακολούθησης, οι συνεχιζόμενες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας έχουν σημάνει ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο χάπι τόσο εύκολα όσο χρειάζονται.

Για ορισμένες γυναίκες, η μόνη πραγματική επιλογή είναι να πληρώσουν για το χάπι της επόμενης μέρας σε ένα φαρμακείο, όπου μπορεί να κοστίσει από 3 έως 20 ευρώ, ανάλογα το χάπι. 

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις μεθόδους αντισύλληψης

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γαλλίας, ο έλεγχος για ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα) θα είναι επίσης δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή μέχρι την ηλικία των 26 ετών.

Tα δύο αυτά μέτρα θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο περί κοινωνικής ασφάλισης του 2023.

«Όσον αφορά τη γυναικεία αντισύλληψη, ενισχύουμε την προστασία των γυναικών διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στο χάπι της επόμενης μέρας, στα φαρμακεία, δωρεάν και χωρίς συνταγή, σε οποιαδήποτε ηλικία», δήλωσε ο François Braun.

Ποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα φαίνονται στο στόμα και πώς;

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον έλεγχο των ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα), μόνο ο έλεγχος του HIV ήταν μέχρι τώρα δωρεάν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η χώρα της ΕΕ που κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας και τον έλεγχο των ΣΜΝ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα