Αυτή είναι η εξυπνότερη ράτσα σκύλου στον κόσμο!(Μπορεί και να την περίμενες)

13:34 10/1/2023 - Πηγή: iPop

Όταν αποφασίζεις να προσθέσεις ένα νέο μέλος στην οικογένειά σου κι αυτό είναι ένας σκύλος, πρέπει να λάβεις υπόψη σου πολλά ζητήματα πριν επιλέξεις το τέλειο κουτάβι για σένα. Όλα τα σκυλιά είναι διαφορετικά, αλλά ορισμένα χαρακτηριστικά είναι πιο κοινά στην κάθε ράτσα και είναι σημαντικό να τα γνωρίζεις. Ορισμένες ράτσες αγαπούν να ξαπλώνουν στον καναπέ και να απολαμβάνουν τα χάδια σου, άλλες θέλουν συνέχεια λιχουδιές και κάποιες άλλες είναι έτοιμες για Νόμπελ! Κι όμως, υπάρχουν ράτσες οι οποίες είναι πανέξυπνες! Ποιες είναι

άραγε αυτές;

Ευτυχώς, η επιστήμη σου λύνει την απορία! Μια νέα μελέτη μόλις κατέταξε 13 ράτσες με βάση τη νοημοσύνη και τα αποτελέσματα μπορεί να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον επόμενο τετράποδο φίλο σου.

Σε μια περίοδο πέντε ετών, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία έβαλε πάνω από 1.000 σκύλους από 13 διαφορετικές ράτσες σε μια σειρά δοκιμών σχεδιασμένων για τη μέτρηση διαφόρων χαρακτηριστικών και ικανοτήτων, όπως το επίπεδο δραστηριότητας, την εξερευνητική συμπεριφορά, τον ανασταλτικό έλεγχο, τη λογική που ακολουθούν στους συλλογισμούς τους και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Τα σπουδαιότερα μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα κατοικίδιά μας – Χαρακτηριστικά που μπορούμε να υιοθετήσουμε από αυτά

Και τελικά, ποια είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά;

Από τις 13 ράτσες τα Border Collies η αλήθεια είναι πως είναι πανέξυπνα, όμως, απ’ ό,τι φαίνεται απέκτησαν ανταγωνιστή, καθώς τα Βελγικά Μαλινουά απέδωσαν καλύτερα στις περισσότερες δραστηριότητες από τις υπόλοιπες. Με άλλα λόγια, τα Βελγικα Μαλινουά θεωρούνται τα πιο έξυπνα σκυλιά του κόσμου!

Και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ…δεν το έκαναν. Ωστόσο, τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι τα πιο δημοφιλή οικογενειακά σκυλιά! Αν και δεν φημίζονται για την ευφυΐα τους, είναι πιστά και φιλικά.

Ανάμεσα στις ράτσες που δοκιμάστηκαν βρίσκονται και οι εξής:

Αγγλικό Κόκερ ΣπάνιελBorder CollieΑυστραλιανός ΣέπαρντΓερμανικό ΣέπαρντΒελγικό ΜαλινουάΛαμπραντόρ ΡιτρίβερΑυστραλιανό ΚέλπιΦινλανδικό LapphundΓκόλντεν ΡιτρίβερSpanish Water DogΧόβαβαρτSheltieUnsplash – Ποια είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά;

5 πράγματα που μπορείς να μάθεις από ένα τεστ DNA στον σκύλο!

Είναι τα έξυπνα σκυλιά καλύτερα από τα υπόλοιπα;

Βασικά όλα τα σκυλιά του κόσμου είναι υπέροχα και δε μας αρέσει να κάνουμε διαχωρισμούς. Σύμφωνα με τη μελέτη, όμως, οι ευφυείς ράτσες μπορεί να είναι αρκετά δύσκολες, ειδικά για πολυάσχολες οικογένειες.

Τα σκυλιά όπως τα Border Collies χρειάζονται σημαντικά περισσότερη πνευματική διέγερση και δραστηριότητα από ό,τι τα πιο μικρά και πιο ήσυχα σκυλάκια. Επιπλέον, αν έχεις παιδιά, τα σκυλιά που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις είναι πολύ πιθανόν όταν παίζουν να μη τραυματίσουν την οικογένειά σου, γεγονός που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να τρομάξει τα παιδιά.

Δεν υπάρχει η καλύτερη ή χειρότερη ράτσα σκύλου γιατί πολύ απλά είναι υπέροχοι – όλοι τους. Και αν ικανοποιήσετε τις ανάγκες τους, μπορεί να είναι όλα εξαιρετικά κατοικίδια. Απλώς κάποια από αυτά έχουν πιο συγκεκριμένες ή απαιτητικές ανάγκες από άλλα. Ελπίζουμε να σου καλύψαμε τις απορίες σου και να προσθέσεις ένα σκυλάκι στην οικογένειά σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η εξυπνότερη ράτσα σκύλου στον κόσμο!(Μπορεί και να την περίμενες) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα