Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τυρόψωμα θα τους εντυπωσιάσει όλους στο γιορτινό σου τραπέζι

16:08 26/12/2021 - Πηγή: iPop

Εάν θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με ένα νόστιμο αλλά και όμορφο ορεκτικό, αυτό δέντρο από τυρόψωμα είναι αυτό που ψάχνεις. Εύκολο, γρήγορο και άκρως εντυπωσιακό, αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει μια θέση στο τραπέζι των γιορτών σας φέτος.

Η χειρόγραφη συνταγή για γαλοπούλα της Marilyn Monroe έχει την λάμψη μιας αληθινής σταρ

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο δέντρο από τυρόψωμα:
Υλικά1 κιλό ζύμη πίτσας 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό7 μπαστουνάκια μοτσαρέλα1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο1/2 κούπα παρμεζάνα ψιλοτριμμένη1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Γαλοπούλα γεμιστή με λουκάνικο και μήλα! Το πιο λαχταριστό πιάτο για τις πιο μαγευτικές γιορτές

Πώς να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο δέντρο από τυρόψωμαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 450°. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Κόβουμε τα ξυλάκια μοτσαρέλας σε κομμάτια 1” και τα αφήνουμε στην άκρη.Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη πίτσας σε δύο κομμάτια. Τεντώνουμε και τυλίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα μακρύ ορθογώνιο, στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα 2″ (θα χρειαστείτε 33 συνολικά).Τυλίγουμε ένα τετράγωνο ζύμης γύρω από κάθε κομμάτι μοτσαρέλας, σχηματίζοντας μια σφιχτά σφραγισμένη μπάλα. Τοποθετούμε τις μπάλες με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω στο ταψί σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αλείφουμε με πινέλο το άλειμμα των αυγών σε μπαλάκια ζύμης και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 15 με 20 λεπτά.Εν τω μεταξύ, χτυπάμε μαζί το λιωμένο βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Αλείφουμε με πινέλο τις ψημένες μπάλες πίτσας. Σερβίρουμε ζεστό με σάλτσα ντομάτας για ντιπ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τυρόψωμα θα τους εντυπωσιάσει όλους στο γιορτινό σου τραπέζι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα