Άνθρωποι που έφυγαν απ’ τη ζωή κυνηγώντας τα όρια τους

17:50 12/4/2022 - Πηγή: iPop

Αξίζει τον κόπο να χάσεις τη ζωή σου για ένα άθλημα; Κάθε χρόνο καταμετρούνται θάνατοι από extreme sports. Άνθρωποι που κάνοντας το πάθος τους, κόπηκε το νήμα της ζωής τους. Ορειβασία, surfing μεγάλων κυμάτων, συναναστροφή με άγρια ζώα, καταδύσεις, μηχανές, ελεύθερη πτώση. Κάποιοι άνθρωποι ζουν στο κόκκινο, θέλουν να νιώθουν την αδρεναλίνη τους σε υψηλά επίπεδα ίσως γιατί έτσι νιώθουν

ζωντανοί.

Συγκλονιστικοί θάνατοι από extreme sportsΟ Αντώνης Συκάρης, κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, έχασε τη ζωή του σε ορειβατική αποστολή στο Νεπάλ. Ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης, είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει σε 5 από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης.Ο Steve Irwin, ο γνωστός «Κροκοδειλάκιας» έχασε τη ζωή του όχι από κάποιον κροκόδειλο αλλά από το κεντρί σαλαχιού.Ο Malik Joyeux σέρφερ μεγάλων κυμάτων, σε ηλικία 25 ετών χάνει τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δύο απανωτά κύματα. Το άψυχο κορμί του βρέθηκε μετά από ένα τέταρτο.Ο Jimmy Hall, ήταν διάσημος στη Χαβάη, τη χώρα καταγωγής του. Είχε κάνει επιχείρηση που βοηθούσε τους ανθρώπους να βρεθούν κοντά σε καρχαρίες. Ήταν ο μοναδικός που κολύμπησε πλάι στον λευκό καρχαρία. Το νήμα της ζωής του δεν έκοψε κάποιος καρχαρίας ωστόσο, αφού έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για το Discovery Channel, κάνοντας άλματα με αλεξίπτωτα.Η αδρεναλίνη στα ύψη

Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να έρχονται κοντά σε προκλήσεις, να αψηφούν το φόβο, να δαμάζουν τα συναισθήματά τους και να αφήνουν την αδρεναλίνη τους να είναι μόνιμα στα κόκκινα. Όλοι εμείς που ζούμε την κάθε μέρα μας χωρίς το κομμάτι του extreme, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να έχει μέσα στο μυαλό του ένας άνθρωπος που διαλέγει ένα τέτοιο σπόρ να τον συντροφεύει στον ελεύθερο χρόνο του.

Όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και δεδομένο που έχουμε στη ζωή μας ως σταθερά, ωστόσο το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ούτε το πότε, ούτε το πώς ίσως είναι κάτι που βάζουμε στα θετικά. Πιστεύω όμως ότι αν κάποιος έλεγε σε αυτούς τους αθλητές ότι εξαιτίας του σπορ που αγαπάς θα χάσεις τη ζωή σου, πιστεύω ότι θα συνέχιζαν να το κάνουν ακόμα και αν ήξεραν αυτό το στοιχείο.

Γιατί κάθε φορά που ανεβαίνουν στην σανίδα, που κολυμπούν πλάι σε καρχαρίες και κροκόδειλους, ή βουτούν στο κενό με ένα αλεξίπτωτο, κάθε φορά κοιτούν το θάνατο στα μάτια και του λένε: «Σε κέρδισα» μέχρι μια μέρα να κερδίσει εκείνος. Αν είχαν την επιλογή πιστεύω ότι πάλι θα διάλεγαν το πάθος τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άνθρωποι που έφυγαν απ’ τη ζωή κυνηγώντας τα όρια τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα