Αντιμετωπίζοντας τον σύντροφο που κάνει μούτρα μετά τον τσακωμό. Το να κάνεις ειρήνη μετά τον τσακωμό δείχνει ωριμότητα!

20:41 29/6/2022 - Πηγή: iPop

Ο σύντροφός μου δεν μου μιλάει! Φαντάσου τώρα να μην πηγαίνεις δημοτικό και να έχεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου, στην προκειμένη τον σύντροφό σου που δεν σου μιλάει. Επειδή τσακωθήκατε, επειδή ξύπνησε στραβά, επειδή φταίνε τα φεγγάρια. Ζεις στο ίδιο σπίτι με έναν άνθρωπο που δεν λέτε καλημέρα, δεν νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο τι έφαγε, τι έκανε τη μέρα του και στο τέλος κοιμάστε ο ένας στον καναπέ και ο άλλος στην κρεβατοκάμαρα μουτρωμένοι. Το χειρότερο όμως από αυτά είναι που στη φάση του «τώρα δεν μιλάμε» βγαίνετε έξω, πηγαίνετε

τη βόλτα σας στο αυτοκίνητο ή το θέατρο, για φαγητό και τελικά δεν έχετε ανταλλάξει κουβέντα.

Ο σύντροφός μου δεν μου μιλάει!

Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Το ξέρουμε ότι οι μέρες μας δεν θα μοιάζουν με τις διαφημίσεις των δημητριακών ή τις φωτογραφίες που ανεβάζουν κατά καιρούς «ευτυχισμένα» ζευγάρια στα social media. Η αλήθεια είναι ότι θέλει δουλειά, υποχωρήσεις, όρια, σεβασμό και αγάπη. Προφανώς ο εγωισμός πάει περίπατο και αν συνεχίζεις ακόμα να βάζει παραπάνω τον εαυτό σου έχεις μια σίγουρη συνταγή για χωρισμό και όχι για το μαζί.

Μέσα στην καθημερινότητα και τους τρελούς ρυθμούς της είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εντάξεις, να τσακωθείς, να διαφωνήσεις, να πεις μια κουβέντα παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό; Δεν σου μιλάω λοιπόν επειδή διαφωνήσαμε, επειδή τσακωθήκαμε, επειδή ξυπνήσαμε στραβά. Και πώς να διαχειριστεί ένας ώριμος άνθρωπος αυτήν την αντίδραση; Πες μου εσύ; Αυτές οι συμπεριφορές ανήκουν στο δημοτικό και κάπου εκεί στα 5 μέχρι 10 χρόνια ζωής, που δεν έχουμε εικόνες και παραστάσεις, που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Και προφανώς δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί ο εγκέφαλός μας δεν είναι ώριμος ακόμα να το κάνει αυτό.

Αν ο σύντροφός σου έμαθε σε όλη του τη ζωή σε αυτό το μοτίβο, είτε στο σπίτι του, είτε στις προηγούμενες σχέσεις του, είναι δύσκολο να του φύγει αυτή η συνήθεια. Δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας μας πώς θέλουμε και πώς επιτρέπουμε να μας φερθούν αν πρώτα δεν του δείξουμε εμείς τον τρόπο που επιτρέπουμε στους ανθρώπους να μας φερθούν.

Unsplash/ Gabriel Matula

Αν έμαθες έτσι φίλε μου καθόλου δεν με νοιάζει! Αν η προηγούμενη δεχόταν τα μούτρα και το να μην μιλάτε και να δείχνεις ασέβεια και υποτίμηση, δεν με νοιάζει. Το αξιακό μου σύστημα δεν το επιτρέπει αυτού του είδους την συμπεριφορά.

Δεν μιλάμε, δεν χαράσουμε τα όρια μας, δεν τα τιμάμε αυτά τα όρια από φόβο μήπως ο άλλος τα πάρει στραβά, μήπως θυμώσει περισσότερο, μήπως καταστρέψουμε τη σχέση μας. Πόσο περισσότερο να καταστραφεί μια σχέση από το να ζεις μια ζωή με έναν άνθρωπο ο οποίος επειδή τσακωθήκατε δεν σου μιλάει για μέρες;

Δεν χρειάζεται αυτή η σχέση στη ζωή σου και να θυμάσαι ότι οι γονείς σου δεν σε μεγάλωσαν για να ζεις μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον που απουσιάζει ο σεβασμός.

Δείχνει ωριμότητα ο άνθρωπος που μπορεί και ξέρει να κάνει ειρήνη με τους άλλους ανθρώπους και δεν κρατάει μούτρα, ο άνθρωπος που ζητά συγνώμη, ο άνθρωπος που μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τα αρνητικά του συναισθήματα και εύχομαι να έχεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου και να μην βασανίζεσαι. Εύχομαι να έχεις βρει και εσύ τον τρόπο και τα πατήματα να βρεις τον τρόπο να τα διαχειριστείς με επιτυχία.

Πότε τα αντίθετα σταματούν να έλκονται και η απιστία βρίσκει χώρο να μπει ανάμεσα στους δύο;

Όταν δεν μου μιλούσες με αγαπούσες ακόμα;

Πάντα το είχα απορία, όταν δεν μου μιλούσες συνέχιζες να με αγαπάς; Να νοιάζεσαι αν είμαι καλά, να με έχεις μέσα σου όπως με είχες χθες που δεν είχαμε τσακωθεί; Τι υπάρχει μέσα στο μυαλό ενός παρεξηγησιάρη, εύχομαι κάποτε κάποιος να μπορέσει να δώσει την απάντηση αυτή.

Τι είναι αλήθεια η αγάπη; Είναι σαν τη ζάχαρη που μπορεί να τελειώσει και να πάρουμε άλλη, ζυγίζεται, μετράται; Τη μια μέρα σε αγαπώ και τη άλλη όχι; Δεν μπορώ να βάλω λογική σε ανώριμες συμπεριφορές και ούτε μπορώ να δώσω απαντήσεις που κρατά ο άλλος.

Έχουν όλοι το μερίδιό τους

Αν έχεις αποφασίσει να δέσεις τη ζωή σου με έναν άλλον άνθρωπο πρέπει να ξέρεις ότι θα χρειαστεί εκτός από τις αγάπες και τα λουλούδια, τα καρδιοχτύπια και τους έρωτες να μπορείς να αντέξεις και τις μπόρες. Οι πρώτες φορές που θα τσακωθείτε με τον σύντροφό σου είναι πολύ στενάχωρες, όμως είναι αυτές που δείχνουν το δρόμο του πώς θες και πώς επιτρέπεις να σου φέρεται ο άλλος, ποια είναι τα όρια τα λεπτά του καθένα και γίνεται ένα ξεκαθάρισμα ωραιότατο εξ αρχής.

Αν ζείτε πολλά χρόνια και κουράστηκες τις συμπεριφορές αυτές ξεκαθάρισέ το! Μην αναφέρεις τίποτα για τον άλλο, πες πώς προτιμάς εσύ να σου φέρονται, είναι μια προσωπική προτίμηση και καλό είναι να είναι σεβαστή, αν όχι θα πρέπει να δεις μέχρι ποιο σημείο είναι λειτουργικό για σένα να βάζεις νερό στο κρασί σου.

Όρια: Γιατί αν πω όχι, δεν σημαίνει ότι σε αντιπαθώ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αντιμετωπίζοντας τον σύντροφο που κάνει μούτρα μετά τον τσακωμό. Το να κάνεις ειρήνη μετά τον τσακωμό δείχνει ωριμότητα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Αντιμετωπίζοντας,antimetopizontas