Αποζητάς την περιπέτεια όπου και αν βρίσκεσαι; Τότε αυτά τα ελληνικά νησιά είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα που αγαπάς τις εναλλακτικές διακοπές!

12:32 7/8/2022 - Πηγή: iPop

Τα νησιά της Ελλάδας, εκτός από τις πανέμορφες παραλίες και τα διαυγή νερά, διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία από υπέροχα και μοναδικά τοπία. Για κάποιους άλλωστε, ιδανικές διακοπές δεν σημαίνει μόνο παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, ο παράδεισος περιλαμβάνει ένα σακίδιο στην πλάτη, ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα μονοπάτι για να διασχίσουν. Τα ελληνικά νησιά φιλοξενούν εντυπωσιακές διαδρομές για να ανακαλύψεις

κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Αν ανήκεις και εσύ λοιπόν στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν τα extreme sports και αναζητάς εναλλακτικές δραστηριότητες για τις διακοπές σου, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα καλύτερα νησιά για πεζοπορία. Διάβασε λεπτομέρειες για το κάθε μέρος, ζύγισε τις επιλογές σου και διάλεξε τον ιδανικό προορισμό για τη φετινή απόδρασή σου στη φύση.

Εναλλακτικές διακοπές: Ορεινοί προορισμοί για αξέχαστες καλοκαιρινές αποδράσεις

Αναζητάς νησιά για πεζοπορία; Εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαιΆνδρος

Η Άνδρος αποτελεί ένα από τα ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο δίκτυο μονοπατιών. Τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα λιθόστρωτα. Αν και αρκετά από αυτά έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονους δρόμους, ακόμη και σήμερα το νησί εξακολουθεί να διαθέτει ένα δίκτυο πεζοπόρων μονοπατιών μήκους πάνω από 300 χιλιόμετρα, με τα μισά τουλάχιστον να είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες.

Ένα από τα μονοπάτια αυτά είναι το μονοπάτι που περιλαμβάνει την διαδρομή Μπατσί – Κατάκοιλος – Άνω Κατάκοιλος – Άρνη. Μια υπέροχη διαδρομή από την ακτογραμμή στην ενδοχώρα με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου.

View this post on Instagram

A post shared by Andros Secrets (@andros_secrets)

Νίσυρος

Η Νίσυρος είναι μια εξαιρετική επιλογή για απόδραση αν είσαι φυσιολάτρης και αγαπάς την πεζοπορία. Προσφέρει δεκάδες διαδρομές και το ηφαιστειακό τοπίο του νησιού έχει μια άγρια ομορφιά που κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε επισκέπτη.

Πολλοί επιλέγουν να επισκεφθούν αυτό το ξεχωριστό, φυσικό αξιοθέατο του νησιού, ξεκινώντας από το Μανδράκι, το λιμάνι του νησιού. Από εκεί, περπατάς μέχρι τον κεντρικό κρατήρα του ηφαιστείου, το «Στέφανο». Η διαδρομή είναι κυκλική και καταλήγει πάλι πίσω στο Μανδράκι.

View this post on Instagram

A post shared by Nisyros island, Greece (@nisyros_island_official)

Τζια

Η Τζια ή αλλιώς Κέα είναι το νησί της διπλανής πόρτας, ο προορισμός-αστραπή θα λέγαμε, στις Κυκλάδες, για να αισθανθείς το αιγαιοπελαγίτικο αεράκι. Η περιήγηση στα μονοπάτια της είναι μαγευτική, καθώς διασχίζοντάς τα περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πετρόκτιστες πηγές και γραφικά ξωκλήσια, καταλήγοντας σε υπέροχες παραλίες που προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές.

View this post on Instagram

A post shared by Κεα Τζια (@kea.tzia2022)

Κέα: Ο παράδεισος είναι μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Αμοργός

Αν και γνωστό για τις μοναδικές του παραλίες, το τοπίο της Αμοργού περιλαμβάνει επίσης πολλά εντυπωσιακά μονοπάτια που είναι ιδανικά για πεζοπορία. Από το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας έως το χωριό Ποταμός και από τη Λαγκάδα έως το παρεκκλήσι του Σταυρού. Αυτές οι δύο διαδρομές είναι ίσως οι πιο γνωστές της Αμοργού. Σου προτείνουμε να διασχίσεις το νησί από το ένα άκρο έως το άλλο, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό σου να θαυμάσεις τα αξιοθέατα και τα χωριά με θέα το Αιγαίο.

View this post on Instagram

A post shared by Amorgos, Greece (@amorgos_island)

Ρόδος

Χάρη στην ιδιαίτερη γεωγραφία του νησιού, γεμάτη χαμηλούς βράχους και φαρδιές κοιλάδες, η Ρόδος είναι ιδανική για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Εξερεύνησε την καταπράσινη κοιλάδα των πεταλουδών, γεμάτη με λιμνούλες και ξύλινες γέφυρες οι οποίες περιτριγυρίζουν το ποταμό Πελεκάνο, που τη διασχίζει, και ακολούθησε τον μέχρι να φτάσεις στη Μονή Καλόπετρας, ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσεις αν αποφασίσεις να επισκεφθείς το νησί αυτό.

View this post on Instagram

A post shared by Rhodes island… all about (@rodos_island)

Αυτά είναι τα top 3 eco-friendly νησιά της Ελλάδας! Το μυστικό για τις πιο «green» καλοκαιρινές σου διακοπές

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αποζητάς την περιπέτεια όπου και αν βρίσκεσαι; Τότε αυτά τα ελληνικά νησιά είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα που αγαπάς τις εναλλακτικές διακοπές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα