Δεν θέλω να γυρίσω στη δουλειά μετά τις γιορτές

13:19 28/12/2021 - Πηγή: iPop

«Μετά τις γιορτές δε θέλω να γυρίσω στη δουλειά»! Τόσο απλό και ξεκάθαρο. Μια πρόταση που κρύβει μέσα της μια επιθυμία και την έναρξη ενός νέου τρόπου σκέψης. Μείναμε δύο-τρεις μέρες παραπάνω στο σπίτι με την οικογένειά μας, χαρήκαμε τον ελεύθερο χρόνο μας με τους ανθρώπους της ζωής μας. Ξυπνήσαμε με όμορφη διάθεση και χαρά και ξαφνικά οι μέρες για να επιστρέψουμε πίσω στερεύουν. Το δυσάρεστο συναίσθημα και το σφίξιμο στο στομάχι επιστρέφει. «Όχι, δεν μου αξίζει αυτό». Και κάπως έτσι φυτεύεται μέσα μας το σποράκι της αλλαγής!

Pexels

Ο πιο πλήρης οδηγός για την εύρεση εργασίας. Όλες οι συμβουλές

για όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να γίνεις περιζήτητος

Πώς ξεκινάει η αλλαγή

Πόσες φορές δεν έχουμε παραμείνει σε πράγματα που δεν μας αρέσουν, που έχουμε κάνει συνθηκολόγηση ανάμεσα στα πραγματικά μας θέλω και σε αυτά που ήταν πιο εύκολα και σίγουρα. Πόσες φορές δεν αρκεστήκαμε σε μια επιλογή που μπορεί να μην έφερνε ενθουσιασμό και πεταλούδες στο στομάχι μας, μόνο και μόνο από το φόβο της αλλαγή.

Περισσότερο από το θάνατο ο άνθρωπος φοβάται την αλλαγή

Γιατί η αλλαγή έχει πολλά μέσα της. Έχει ρίσκο, ανασφάλεια, φόβο, απώλεια, προσπάθεια, κόπο. Φέρνει όμως μαζί της και δώρα. Και αφού σήμερα που είσαι στο σπιτάκι σου ακόμα, κλαις τη μοίρα σου γιατί μοιάζεις εγκλωβισμένος μέσα στην επιλογή που μόνος σου επέλεξες για τον εαυτό σου, θέλω να σου πω ότι έχεις επιλογή!

Εσύ κρατάς το τιμόνι

Εσύ είσαι ο καπετάνιος της ζωής σου. Και αν νομίζεις ότι δεν έχεις επιλογή μάλλον δεν έχεις δει όλες τις επιλογές που υπάρχουν μπροστά σου. Στη δουλειά που πας σήμερα, δεν πας κάνοντας καταναγκαστικό έργο. Δεν έχεις καμία αλυσίδα που να σε δεσμεύει εκεί. Είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και αν θες να φύγεις, μπορείς να ανοίξεις την πόρτα και να φύγεις.

Το ξέρω ότι έχεις υποχρεώσεις, ενοίκια, δάνεια, μπορεί και ένα-δύο παιδιά που βασίζονται σε εσένα για την επιβίωση, αλλά και πάλι όλα αυτά δεν είναι λόγοι να πηγαίνεις κάπου που δεν θες. Βρες το σχέδιο της εξόδου τώρα που είσαι σπίτι και έχεις χρόνο, ώστε να κάνεις την επόμενή σου κίνηση. Έχεις επιλογή και αν η δουλειά ή ο εργοδότης σου σήμερα δεν συνάδουν με τις αξίες σου, φύγε αμέσως μόλις βρεις την επόμενη δουλειά. Μην αναλώνεις στιγμή από τον πολύτιμο χρόνο σου εκεί που δεν σου αξίζει να είσαι.

Μετά τις γιορτές δε θέλω να γυρίσω στη δουλειά

Και αν δεν έμενες σπίτι σου αυτές τις μέρες, αν δεν καθάριζε το μυαλό σου από τις τρελές ταχύτητες της καθημερινότητας, ίσως να μην γινόταν ποτέ ξεκάθαρη αυτή η επιθυμία σου. Θέλω να φύγω και να μην ξαναγυρίσω ποτέ εκεί! Και να το κάνεις! Από τη στιγμή που θα φυτευτεί αυτός ο σπόρος της ιδέας στο μυαλό σου θα έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Πώς να κάνω το επόμενο βήμαΞεκαθάρισε τι είναι αυτό που θες. Κάνε visualization και manifestation και ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που θεωρείς σαν ιδανικό σενάριο για τη ζωή σου. Πώς θα ήθελες να ξυπνάς, σε ποια δουλειά να πηγαίνεις, τι έργο να παράγεις. Εσύ είσαι ο καπετάνιος και εσύ με τις επιλογές σου θα κάνεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι για τη ζωή σου, την νέα σου πραγματικότητα. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να κάνεις το εξαιρετικό εργαλείο ανάπτυξης SWOT analysis.

SWOT analysis ή αλλιώς το εργαλείο που θα σε φέρει πιο κοντά στον επιτυχημένο εαυτό σου

Να ξέρεις ότι έχεις επιλογές. Όσο και αν βροντοφωνάζουν γύρω ότι υπάρχει ανεργία, μπες στο LinkedIn, φτιάξε το βιογραφικό σου και ψάξε δουλειά εκεί. Δες τι υπάρχει εκεί. Τσέκαρε το κουμπί ότι θες να σε βρουν οι recruiters, κάνε ένα τσεκ σε ποιες δουλειές θες να σου στέλνει ενημερώσεις η εφαρμογή.Ζήτα βοήθεια αν είναι μπερδεμένα τα πράγματα στο μυαλό σου. Αν δεν έχεις χρήματα στο να επενδύσεις σε μια συνεδρία με κάποιον σύμβουλο, ψάξε σε όλη την πληροφορία που υπάρχει δωρεάν σε όλες τις πλατφόρμες όπως youtube, blogs, επιστημονικά άρθρα. Η πληροφορία είναι εκεί και δίνεται εντελώς δωρεάν. Άνθρωποι που έχουν εξειδικευτεί και έχουν πραγματικά αποτελέσματα (γιατί υπάρχουν και τσαρλατάνοι εκεί έξω, πρόσεχε) δίνουν γενναιόδωρα τη γνώση. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει γραφτεί εκεί έξω. Μέχρι να φύγεις

Μέχρι να φύγεις, αφού πια ο δρόμος θα έχει ανοίξει για εσένα ή πρόκειται να ανοίξει οσονούπω, θέσε εκ νέου τα όριά σου σε αυτό το τοξικό περιβάλλον. Κάνε οικονομία! Θα χρειαστούν χρήματα για τη μετάβαση από το ένα σχέδιο στο άλλο. Κάνε λίγη υπομονή και κάποιες θυσίες που θα σου φέρουν καλύτερα αποτελέσματα αύριο. Σε λίγο θα απελευθερωθείς από αυτήν την κατάσταση και θα είσαι σε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο το θετικό είναι ότι θα έχεις τη χαρά να θέσεις εξ αρχής τα όριά σου αποφεύγοντας τις κακοτοπιές του χθες.

Να θυμάσαι ότι μια μέρα θα ευγνωμονείς το ότι έζησες αυτές τις καταστάσεις που σε έκαναν δυνατότερο. Αν δεν το ζούσες και δε το βίωνες, δεν θα σηκωνόσουν ποτέ να φύγεις από εκεί. Θα καθόσουν να συμβιβάζεσαι για πάντα σε καταστάσεις που δεν σου αξίζουν.

Τα καλύτερα έρχονται και θέλω να το ξέρεις. Δεν είναι λόγια του αέρα αυτά. Στη ζωή μας έρχεται μόνο ότι πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Αν πιστεύεις ότι προορίζεσαι μόνο για αυτό, θα μείνεις πάντα εκεί. Να ξέρεις ότι υπάρχει αφθονία εκεί έξω αρκεί να καταλάβεις ότι σου αξίζει και εσένα ένα μερίδιο από αυτήν. Αρκεί να το πιστέψεις. Εύχομαι να πιστέψεις τόσο πολύ ότι αξίζεις σε όλα τα επίπεδα ώστε να γίνεις ασταμάτητος και να μην το ξεχάσεις ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν θέλω να γυρίσω στη δουλειά μετά τις γιορτές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα