Δίκη Αναγνωστόπουλου: Καταπέλτης η Εισαγγελέας- «Σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε τον σκοπό του»

11:02 16/5/2022 - Πηγή: iPop

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή στη δίκη Αναγνωστόπουλου, αφού αναμένεται η ανακοίνωση για την ποινή που θα του επιβληθεί. Η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της χαρακτήρισε «Θεία Δίκη» την αμέλεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να αφαιρέσει το ρολόι.

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και την καταδίκη του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εξηγώντας πως βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ανάμεσα στα όσα είπε, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η κίνησή του να κοιμίσει πρώτα το παιδί στον καναπέ, αλλά και να δολοφονήσει τον σκύλο,

αποδεικνύουν ότι δεν ήταν ένα έγκλημα που δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής και σε καμία περίπτωση η δολοφονία της Καρολάιν δεν συνέβη “κατά λάθος”.

Παράλληλα, σημείωσε πως η ίδια πίστευε ότι ο κατηγορούμενος θα σιωπήσει και θα ζητήσει συγγνώμη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αντιθέτως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με τα όσα έλεγε πίστευε ότι κάνει μια προσπάθεια για να σώσει τον εαυτό του, χωρίς ωστόσο να δείχνει ότι έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Με όλο τον σεβασμό στη θέση του κατηγορούμενου, πολλές φορές αναρωτήθηκα αν πραγματικά έχει επαφή με πραγματικότητα ή υποκρίνεται. Ο κατηγορούμενος επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να μας πείσει ότι κάτι φοβερό εξωπραγματικό συνέβη αλλά δεν το δικαιολόγησε ποτέ. Έθεσε παιδαριώδη επιχειρήματα

Τα γεγονότα, κατά την ίδια, δείχνουν ένα καλά μελετημένο, στυγερό έγκλημα. «Έκανε τα πάντα για να την σκοτώσει. Σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε τον σκοπό του».

Στα μάτια του μπροστά παρουσιάστηκαν ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου είχε χρόνο να κάνει πίσω, αρκεί να μετρήσει κανείς 60 δευτερόλεπτα για να καταλάβει ότι είναι επαρκής χρόνο για να ανατρέψει τις ενέργειες του, στον κατηγορούμενο δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Θέλησε να ενισχύσει την εκδοχή του ατυχήματος. Επειδή τα ιατροδικαστικά ευρήματα δεν ταίριαζαν με αυτή την εκδοχή. Η εικόνα που φτιάχνω είναι ότι την πλάκωσε με όλο του το σώμα και ότι προσπαθούσε να αντιδράσει τόσο την πίεζε. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι το μαξιλάρι θα λειτουργήσει ηχομονωτικά γιατί οι γείτονες μπορούσαν να ακούσουν. Γνώριζε ότι έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα ακουστεί κάτι. Δεν έκανε καμία προσπάθεια ανάνηψης και να αντιστρέψει το αποτέλεσμα. Σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε τον σκοπό του

Σχετικά με τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, η εισαγγελέας σχολίασε:

Η ψυχική υπερδιέγερση θα πρέπει να αποκλείει τη σκέψη. Απαιτείται ο δράστης τόσο κατά την απόφαση όσο και κατά την εκτέλεση να έχει περιέλθει σε κατάσταση που δεν μπορεί να σκεφτεί. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπερασπιστική γραμμή. Δυσκολεύτηκε να αναπαραστήσει και κατάσταση που να δικαιολογεί ψυχική υπερδιέγερση και όποτε τον ρωτούσαν οχυρωνόταν πίσω από το «δεν θα πω κανέναν κακό για τη γυναίκα μου». Αρκέστηκε να επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα λέγοντας ότι απώθησε το μωρό. Του ζητήθηκε να εξηγήσει τι τον εμπόδισε να σκεφτεί λογικά: απάντησε κόπος στεναχώρια θυμός χωρίς να περιγράφει κάτι πραγματικά βίαιο. Ο κατηγορούμενος έχει κάνει την αυτοκριτική του ως σύζυγος προφανώς και απέτυχε

Αναφορικά με την κίνησή του να τοποθετήσει του μωρό πάνω στη μητέρα του, είπε: «Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου για να παραμείνει αλώβητο από την αστυνομική έρευνα. Η ακινησία του σώματος δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή από το μωρό».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δίκη Αναγνωστόπουλου: Καταπέλτης η Εισαγγελέας- «Σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε τον σκοπό του» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα