Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με απειλούσαν ότι θα ήμουν ο επόμενος» – Όσα κατέθεσε ο φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

14:20 24/10/2022 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται σήμερα 24/10, η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος κατέθεσε στην αίθουσα του δικαστηρίου πως η επίθεση ήταν στοχευμένη και οργανωμένη. Σημείωσε, μάλιστα, πως το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής «ήρθε, χτύπησε,

έφυγε και ύστερα ξαναήρθε και ξαναχτύπησε».

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ένας άνθρωπος όταν σκοτώνει δεν είναι άνθρωπος. Κτήνος είναι» – Όσα κατέθεσαν ο πατέρας και η αδερφή του Παύλου Φύσσα

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Η κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα

Ο αυτόπτης μάρτυρας, αποκάλυψε, επίσης, πως δεχόταν απειλές για την ζωή του 1.5 χρόνο μετά το βράδυ της δολοφονίας.

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα», επεσήμανε.

Παράλληλα, περιέγραψε πως ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης, τον οποίο δεν μπορεί να αναγνωρίσει. «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα. Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Δίκη Χρυσής Αυγής – «Με όσο κουράγιο είχα, ζήτησα να τον δω. Δεν ήταν φοβισμένος…Ήταν νεκρός»: Συγκλονίζει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα για την δολοφονία του Παύλου

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Μάλιστα όπως είπε, ο Ρουπακιας, μπήκε ανάποδα στον δρόμο και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να κατευθυνθεί απευθείας στον Παύλο Φυσσα.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει «παιδιά όχι και μαχαίρια». Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Η κατάθεση συνεχίζεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με απειλούσαν ότι θα ήμουν ο επόμενος» – Όσα κατέθεσε ο φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα