Ένα μήνυμα για κάθε γυναίκα εκεί έξω!

13:58 10/2/2021 - Πηγή: iPop

Είσαι γυναίκα και είσαι σημαντική! Πιο πολύ απ’ όσο πιστεύεις, απ’ όσο πιστεύουν οι γύρω σου, απ’ όσο σε κάνουν να νομίζεις. Αυτό το μήνυμα για κάθε γυναίκα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, μία προς μία, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικών επιλογών, απόψεων, καταγωγής, χρώματος. Είναι για κάθε γυναίκα!

Η Najwa Zebian, συγγραφέας, ακτιβίστρια και εκπαιδευτικός, μας εμπνέει συχνά μέσα από τις αναρτήσεις και τις συμβουλές της κι αυτή είναι άλλη μία φορά, αφού μας οδήγησε να γράψουμε αυτό το άρθρο, ένα μήνυμα για κάθε γυναίκα.

Ένα μήνυμα για κάθε γυναίκα εκεί έξω…

Πάντα θα υπάρχει

κάποιος που θα σου λέει ότι δεν είσαι αρκετά καλή, αρκετά όμορφη, αρκετά ξεχωριστή.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σου λέει ότι είσαι όμορφη μόνο εξωτερικά.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σου λέει ότι κάποιος άλλος αξίζει περισσότερο από σένα και πως η αξία σου εξαρτάται από την προσοχή που δίνεις.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σου λέει ότι η εκπαίδευση δεν είναι αρκετά σημαντική ή ότι η δική σου μόρφωση είναι σπατάλη.

Αλλά να θυμάσαι αυτό…

Είσαι μοναδική, γιατί τη στιγμή που ήρθες στον κόσμο έφερες μαζί σου ένα εντελώς διαφορετικό είδος ομορφιάς, το δικό σου. Όρισες την ομορφιά μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, έδωσες αγάπη στους ανθρώπους και μόνο με τον ερχομό σου. Η ομορφιά δεν σε καθορίζει. Για τους γονείς σου είσαι η πιο όμορφη και η πιο πολύτιμη σε όλο τον κόσμο. Ποτέ μην αμφιβάλλεις γι’ αυτό και ποτέ μην το ξεχνάς!

Unsplash/ Priscilla Du Preez

Όσο μεγαλώνεις θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με όσα επιβάλλει η κοινωνία, να συμμορφώνεσαι, να μπαίνεις στη λογική να αποδέχεσαι τα δικά της ιδανικά. Αυτά, όμως, τα ιδανικά αλλάζουν και θα συνεχίσουν να αλλάζουν συνεχώς. Αλλά εσύ όχι, δεν χρειάζεται να αλλάζεις και να αλλάξεις για κανέναν, γιατί πολύ απλά είσαι εσύ, είσαι το καλύτερο.

Μπορεί ένα όμορφο πρόσωπο να τραβάει συχνά την προσοχή, αλλά μια όμορφη καρδιά θα κερδίσει τον σεβασμό. Ένα όμορφο πρόσωπο μπορεί να δημιουργηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά μια όμορφη καρδιά όχι. Και η αληθινή αγάπη δεν βρίσκεται εύκολα, γιατί τα πράγματα που διαρκούν για μια ζωή είναι σπάνια. Κι εσύ είσαι σπάνια, είναι γεγονός, γιατί πολύ απλά είσαι μοναδική. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλλεις γι’ αυτό.

Κράτα στη ζωή σου τους ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα, στην αξία σου, που αισθάνονται το ίδιο με σένα και σε κάνουν να αισθάνεσαι αληθινή, μοναδική. Όμως, πρόσεξε! Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι πολλοί, δεν γίνεται να είναι πολλοί, θα είναι λίγοι και καλοί.

Οι πραγματικές αρετές δεν είναι αυτές που έχεις εξωτερικά, αλλά εκείνες που κρύβονται μες την καρδιά και την ψυχή σου. Το ίδιο και με τα ελαττώματα. Εργάσου σκληρά για να τα βελτιώσεις. Όσο περισσότερο εστιάζεις στον εσωτερικό σου κόσμο, τόσο πιο όμορφη θα είσαι. Η εκπαίδευσή σου είναι αυτή που θα σε κάνει βασίλισσα και η προσωπικότητά σου είναι αυτή που θα σε προστατεύει από καθετί που προσπαθεί να σε αποδυναμώσει και να σε νικήσει. Μερικοί μπορεί να σου πουν ότι η ισχυρή προσωπικότητα τρομάζει τους ανθρώπους και είναι αλήθεια. Όμως, θα τρομάξει τους λανθασμένους ανθρώπους και θα κάνει τους σωστούς να σε σεβαστούν, να σε αγαπήσουν και να σε εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο.

Να είσαι, λοιπόν, ο εαυτός σου, να είσαι αληθινή και να οδηγείς τη ζωή σου εσύ και κανένας άλλος. Σύντομα θα βρεις τον προορισμό εκείνο στον οποίο η καρδιά σου θα αισθάνεται ήρεμα και ειρηνικά, αυτός θα είναι ο σωστός!

Μην ξεχνάς πως πάνω απ’ όλα είσαι γυναίκα!

Unsplash/ Highlight ID

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένα μήνυμα για κάθε γυναίκα εκεί έξω! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα