Ένα συγκλονιστικό podcast για το ποιοι πραγματικά είμαστε στο διαδίκτυο – Το «Sweet Bobby» συναντά το αληθινό έγκλημα του catfishing

15:53 21/1/2022 - Πηγή: iPop

Αν δεν έχεις ακούσει ακόμα για το podcast του Sweet Bobby, είναι θέμα χρόνου. Αν πάλι το έχεις ακούσει, τότε ξέρεις πως το συγκεκριμένο άρθρο πρόκειται να μιλήσει για κάτι πολύ σοκαριστικό, αλλά αληθινό…

Πρόκειται για μία παραγωγή από τη βρετανική πλατφόρμα ειδήσεων Tortoise Media, που αξίζει να γνωρίσεις. Το Sweet

Bobby είναι ένα αληθινό έγκλημα που συναντά το catfish που εκθέτει το podcast και συγκεντρώνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακροατές παγκοσμίως.

Κατατάχθηκε στα 5 κορυφαία προγράμματα του Apple Podcasts, ενώ ο The Guardian το τοποθέτησε στο νούμερο 1 στα 20 καλύτερα podcast του 2021. Όχι και πολύ άσχημα, δεδομένου ότι κυκλοφόρησε μόλις τον Οκτώβριο του 2021. Είχε επίσης 1,2k βαθμολογίες στο Apple Podcast, με μέση αξιολόγηση πελατών 4,8 αστέρια από 5.

Κατατάσσεται στην κατηγορία Ειδήσεις της Apple και αυτή η εκπομπή πρόκειται για ένα αληθινό podcast που πραγματεύεται ένα αληθινό έγκλημα. Συγκεκριμένα, το podcast Sweet Bobby εξιστορεί την περιπέτεια της 29χρονης ραδιοφωνικής παραγωγού, Kirat Assi.

Κεντρικό στοιχείο του Sweet Bobby είναι το θέμα του catfishing – ένα θέμα που έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, από το Dirty John του Netflix μέχρι την τηλεοπτική εκπομπή, Catfish.

Τι είναι το podcast «Sweet Bobby»;

Ποια είναι λοιπόν η ουσία αυτής της επιτυχημένης εκπομπής; Οι ακροατές μπορούν να ακολουθήσουν την αληθινή και ανησυχητική ιστορία της Kirat Assi, μιας 29χρονης ραδιοφωνικής παραγωγού σε έναν σταθμό του Punjabi, η οποία εξαπατήθηκε βάναυσα μία ολόκληρη δεκαετία από έναν άνδρα που γνώριζε ως «Bobby».

Αφού ανέπτυξε μια οικειότητα στο διαδίκτυο, η Assi δημιούργησε μια ρομαντική σχέση με τον Bobby – το πραγματικό όνομα Simran Bhogal, η οποία κατέληξε να είναι πολύ τοξική και χειριστική. Το ζευγάρι δεν συναντήθηκε ποτέ – με τον Bobby να λέει στην Assi, μια σειρά από δικαιολογίες και ψέματα, όπως ο ισχυρισμός ότι βρισκόταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στην Κένυα ή ότι νοσηλευόταν στη Νέα Υόρκη, λόγω καρδιακού προβλήματος.

Ο απατεώνας κατασκεύασε όχι μόνο τη δική του ταυτότητα και γεγονότα ζωής, αλλά και αυτή περίπου 60 χαρακτήρων, κανένας από τους οποίους δεν υπήρχε πραγματικά.

Μιλώντας για τη θλίψη της για την εξαπάτηση, η Assi είπε στους Times σε συνέντευξή της νωρίτερα αυτόν το μήνα, «Φανταστείτε ότι κάποιος πολύ κοντά σας είχε πεθάνει ξαφνικά και δεν είναι ένα άτομο, είναι όλοι. Είχα χάσει τους πάντες. Κανονικά, ακόμα κι αν χάσεις ένα αγόρι, οι φίλες σου έρχονται και σε προσέχουν».

Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο αρχισυντάκτης του Tortoise’s Investigations, Alexi Mostrous, μαζί με την Kirat. Αποτελείται από έξι επεισόδια περίπου 40 λεπτών, μαζί με ένα έβδομο μπόνους επεισόδιο που προσφέρει μια σύντομη περιγραφή της σειράς και μια απάντηση σε ερωτήσεις των ακροατών.

Είναι μια ιστορία για το ποιοι πραγματικά είμαστε στο διαδίκτυο και πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο κατάχρησης και εξαναγκασμού.

Πώς μπορώ να ακούσω το podcast του Sweet Bobby;

Το Sweet Bobby γίνεται γρήγορα η πιο δημοφιλής νέα εκπομπή podcast στο είδος του.

Μπορείς να ακούσεις το podcast του Sweet Bobby στον ιστότοπο Tortoise Media, στα Apple Podcasts, Spotify, Google

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένα συγκλονιστικό podcast για το ποιοι πραγματικά είμαστε στο διαδίκτυο – Το «Sweet Bobby» συναντά το αληθινό έγκλημα του catfishing εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Sweet Bobby,