Επέτειος Πολυτεχνείου: Παιδικές ζωγραφιές και λουλούδια ως φόρος τιμής στις ψυχές που χάθηκαν

14:02 17/11/2021 - Πηγή: iPop

48η επέτειος Πολυτεχνείου. Οι πόρτες του άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 8 προκειμένου να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τον κόσμο που θέλει να καταθέσει το στεφάνι του, ένα λουλούδι ή μία ζωγραφιά, τιμώντας την επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών κατά της Χούντας.

Οι πύλες έκλεισαν στις 13:00 κι έπειτα πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία. Τότε αποχώρησαν όλοι οι επισκέπτες, ακολούθησε η τελετή λήξης

στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, έγινε το προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Συγκινητικές εικόνες από την σημερινή ημέρα μνήμης

Είναι δεκάδες τα στεφάνια που έχουν κατατεθεί στο σημείο, ενώ πολλά μικρά παιδιά βρέθηκαν στο ιστορικό σημείο.

Eurokinissi

Με έντονο το παιδικό στοιχείο, οι ζωγραφιές συγκινούν και ανατριχιάζουν. Το λευκό περιστέρι που υποδηλώνει την ελευθερία και την ειρήνη δε γίνεται να μη μας αγγίξει.

Eurokinissi

Η φράση: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι μία φράση που έχει αποτυπωθεί στο νου μικρών και μεγάλων.

Eurokinissi

Οι ανήλικοι άφησαν το δικό τους στίγμα σε αυτή την επέτειο για το Πολυτεχνείο.

Eurokinissi

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επέτειος Πολυτεχνείου: Παιδικές ζωγραφιές και λουλούδια ως φόρος τιμής στις ψυχές που χάθηκαν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα