Επίσημη ανακοίνωση: Τόση διάρκεια θα έχει το πιστοποιητικό νόσησης

10:59 9/12/2021 - Πηγή: iPop

Μετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αλλαγή για τη διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μειώνεται ο χρόνος ισχύος του πιστοποιητικού και πλέον θα λήγει στους 3 μήνες, απ’ τους 6 μήνες που ίσχυε μέχρι τώρα.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον

τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες

Ωστόσο, τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου, θα λήξουν 31/1/2022. Η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης που έχει εκδοθεί από την 1η Νοεμβρίου θα είναι 3 μήνες.

Στην τροπολογία σημειώνεται ότι μειώνεται στο ήμισυ (από 180 σε 90 ημέρες) το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν υπέχουν την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού:

Οι νοσήσαντες από κορoνοϊό που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31η.12.1961.Το μνημονευόμενο προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό, φοιτητές και σπουδαστές Επιστημών Υγείας που συμμετέχουν σε εκπαιδευτική διαδικασία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς υγείας) ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών δομών υγείας όπως αυτές ορίζονται καθώς και μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Θυμίζουμε ότι έχει επίσης ανακοινωθεί πως πλέον συστήνεται να γίνεται η αναμνηστική δόση στους 3 μήνες για τους 18 και άνω. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της Όμικρον και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση. Η αναμνηστική δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις για τους 18 και άνω. 

Οι επιστήμονες βρήκαν το είδος μάσκας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό κάτω από 1%

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Επίσημη ανακοίνωση: Τόση διάρκεια θα έχει το πιστοποιητικό νόσησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα