Εσύ γνωρίζεις ποια είναι η σωστή στάση όταν οδηγάς;

16:45 11/2/2020 - Πηγή: iPop

Το να κάθεσαι στο αμάξι δεν διαφέρει σημαντικά από το να κάθεσαι στο γραφείο: Πρέπει να βρεις τη σωστή στάση και να κάνεις τακτικά διαλείμματα, ιδανικά ανά μισή ώρα. Ποια είναι, όμως, η σωστή στάση όταν οδηγάς;

Οι περισσότεροι πιάνονται όταν οδηγούν -ειδικά όταν διανύουν μεγάλες αποστάσεις- και συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πλάτη, τον αυχένα, τη μέση. Η σωστή στάση όταν οδηγάς εκτός του ότι θα σε ανακουφίσει από τους παραπάνω πόνους και δυσφορίες, θα σε κάνει να είσαι πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος, έχοντας καλύτερα τον έλεγχο.

Ποια είναι η σωστή στάση όταν οδηγάς και πώς
θα την πετύχεις;

Αναλόγως το αυτοκίνητο και το ύψος σου, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι όσο πιο αναπαυτικά γίνεται και το σώμα σου να έχει τη σωστή στάση.

Μόλις το βρεις και λιγάκι το συνηθίσεις, θα το κάνεις αυτόματα.

Μερικοί γενικοί κανόνες αναφέρουν πως καλό είναι να τραβήξεις λιγάκι το κάθισμά σου προς τα εμπρός ώστε να φτάνεις ακριβώς τα πετάλια ενώ λυγίζεις ελαφρώς το γόνατο. Τα πόδια, δηλαδή, θα πρέπει να έχουν μια ελαφριά κλίση και όχι ευθεία, διαφορετικά θα είναι πιο επιρρεπή σε κατάγματα κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος.

Αν είναι εφικτό θα πρέπει να ρυθμίσεις το τιμόνι ώστε να μπορείς να δεις καθαρά χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να μετακινείς το κεφάλι σου.

Το προσκέφαλο του καθίσματος θα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με το κεφάλι και να έχει δύο εκατοστά απόσταση απ’ το κεφάλι.

Οι ώμοι και τα χέρια

Ξεκούρασε τους καρπούς στο πάνω μέρος του τιμονιού. Αν οι ώμοι σηκωθούν από το κάθισμα, τότε πρέπει να ρυθμίσεις έτσι το κάθισμα ώστε να μπορείς να ξεκουράζεις τους καρπούς στο τιμόνι κρατώντας παράλληλα τους ώμους στο κάθισμα.

Ουσιαστικά, για να ελέγξεις τη θέση των χεριών, δοκίμασε να στρίψεις το τιμόνι. Οι ώμοι δεν θα πρέπει να ανασηκώνονται απ’ την πλάτη του καθίσματος.

Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσεις να φοβάσαι την οδήγηση

Η σωστή θέση για τα χέρια στο τιμόνι

Τα χέρια στο τιμόνι θα πρέπει να “δείχνουν” την ώρα και συγκεκριμένα “9 και τέταρτο (9:15)”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή είναι η σωστή θέση για τα χέρια.

Γιατί στη συγκεκριμένη στάση, έχεις καλύτερα τον έλεγχο στο τιμόνι ενώ είναι και πιο ξεκούραστη θέση, τόσο για τα χέρια όσο και για τους ώμους σου.

Προσοχή στους καθρέπτες

Είναι σημαντικό να έχεις προσαρμόσει σωστά τους καθρέπτες, προκειμένου να μην υποφέρεις από πόνο στον αυχένα αλλά να έχεις και καλύτερη οπτική.

Θα πρέπει να ελέγχεις την κυκλοφορία πίσω σου,χωρίς να χρειαστεί να γυρίσεις το κεφάλι σου. Προσοχή, λοιπόν, στη ρύθμιση του εσωτερικού αλλά και των εξωτερικών καθρεπτών…. είναι τα μάτια σου!

Διαβάστε επίσης:

Τα πιο επικίνδυνα πράγματα που κάνεις στο αμάξι σου!

Photow: Pexels

Το άρθρο Εσύ γνωρίζεις ποια είναι η σωστή στάση όταν οδηγάς; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα