Ετοιμάσου για την Καθαρά Δευτέρα! Φτιάχνουμε βήμα – βήμα την παραδοσιακή συνταγή για λαγάνα

15:54 1/3/2022 - Πηγή: iPop

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και φυσικά δεν μπορεί να λείπει η αγαπημένη σου λαγάνα από το τραπέζι! Ειδικά αν τη συνδυάσεις και με λίγη ταραμοσαλάτα είναι σκέτος παράδεισος. Αυτή η συνταγή για λαγάνα, λοιπόν, θα σου δώσει την αυθεντική, μοναδική γεύση αυτού του ψωμιού, με άρωμα ταχίνι και λευκό κρασί. Απλά καταπληκτική! Επίσης, να προσθέσω ότι είναι κρίμα που τρώγεται μόνο μια φορά το χρόνο!

Η καλύτερη ταραμοσαλάτα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

Λαγάνα συνταγή: Τα υλικά που θα
χρειαστείς500 – 520 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί270 γραμμάρια χλιαρό νερό30 γραμμάρια ξηρό λευκό κρασί8 γραμμάρια ξηρή μαγιά2 κουταλιές της σούπας ταχίνι (ή εναλλακτικά 50 ml ελαιόλαδο)2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας αλάτισουσάμι για επικάλυψη

Χαλβάς με ταχίνι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Πρόσθεσε στο μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το κρασί και το ταχίνι και ανακάτεψε να ενωθούν τα υλικά.Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι και άφησέ το στην άκρη για 10 λεπτά. Μην ανακατέψεις το αλεύρι στο νερό.Ανακάτεψε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην θρυμματίζεται. Ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείς υπολόγισε και χρησιμοποίησε από 500 έως 520 γραμμάρια. Άφησε στην άκρη 20 γρ αλεύρι και πρόσθεσέ το λίγο λίγο, μέχρι η ζύμη να είναι σφιχτή και να μην κολλάει πολύ.Άλειψε ένα μπολ ελαφρά με ελαιόλαδο και τοποθέτησε μέσα τη ζύμη για τη λαγάνα και σκέπασε το μπολ. Άφησέ το σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός του.Για αυτή τη συνταγή πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο ταψί. Λάδωσε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού και ξεφούσκωσε απαλά τη ζύμη. Άπλωσέ την ομοιόμορφα στο ταψί και άφησέ την να φουσκώσει για άλλα 10-15 λεπτά.Με το δάχτυλό σου, άνοιξε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του ψωμιού και ράντισε με νερό και σουσάμι.Ψήσε τη Λαγανά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ετοιμάσου για την Καθαρά Δευτέρα! Φτιάχνουμε βήμα – βήμα την παραδοσιακή συνταγή για λαγάνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα