«Φρούριο» η Ιταλία ενόψει Χριστουγέννων

17:21 24/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Ιταλία και το Βατικανό ενόψει Χριστουγέννων μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλία και το Βατικανό ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας τους καθώς φοβούνται για τρομοκρατικό χτύπημα απ’το Ισλαμικό Κράτος ως «αντίποινα» για τον θάνατο του μαχητή που ευθύνεται για το μακελειό στο Βερολίνο.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Τυνήσιος δράστης είχε συνεργούς στην Γερμανία αλλά και στην Ιταλία, οπότε η ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε να μην αφήσει κανένα κενό ασφαλείας.

Ειδικότερα,

στην Ρώμη απαγορεύτηκε σε νταλίκες και ημιφορτηγά να εισέλθουν στην πόλη, ενώ οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής με καλυμμένα πρόσωπα και οπλισμένοι στήνουν μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν σε τουριστικά σημεία κι άλλες πολυσύχναστες τοποθεσίες.

Παράλληλα, οι δρόμοι που οδηγούν στο Βατικανό, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα προχωρήσει στην τέλεση της λειτουργίας σήμερα το βράδυ, κάθε 100 μέτρα έχουν αναπτυχθεί τζιπ του στρατού και αστυνομικά περιπολικά.

Και στο Μιλάνο αλλά και σ’ άλλες πόλεις τα μέτρα είναι ενισχυμένα.

«Οι καταδικασμένοι εγκληματίες από όλες τις χώρες πρέπει να καταγράφονται σε μια ευρωπαϊκή βάση δεδομένων ώστε να γνωρίζουμε πότε και πού βρίσκονται όταν περνούν τα σύνορα ή ζητούν άσυλο», είπε σε συνέντευξή του ο Ιταλός ΥΠΕΣ σήμερα.

Photos: Reuters/ Tony Gentile

The post «Φρούριο» η Ιταλία ενόψει Χριστουγέννων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα