Γαρίδες σαγανάκι – Ιδανική συνταγή για το γιορτινό τραπέζι της 28ης Οκτωβρίου

15:45 28/10/2021 - Πηγή: iPop

Αυτή η παραδοσιακή άκρως ελληνική συνταγή αγνοεί την άποψη ότι τα θαλασσινά και το τυρί δεν αναμειγνύονται και λειτουργεί υπέροχα, με αποτέλεσμα μια αρμονική ισορροπία γεύσεων. Αν και μπορεί να γίνει όλο το χρόνο με ντομάτες σε κονσέρβα, αυτή η συνταγή για γαρίδες σαγανάκι είναι εντυπωσιακή με φρέσκες, γλυκές, ώριμες ντομάτες.

Βρήκαμε την πιο απολαυστική συνταγή για να φτιάξεις τις γαρίδες

Πώς να φτιάξεις γαρίδες σαγανάκι: Υλικά 3 μεγάλα κρεμμύδια4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένεςΑλατοπίπερο2 κιλά μεγάλες ώριμες ντομάτες½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες
θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς1 ½ κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες500 γραμμάρια φέτα½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη2 κουταλιές της σούπας δυόσμο χοντροκομμένοΠαρθένο ελαιόλαδοΣυνταγή για γαρίδες σαγανάκι Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 με 8 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο χρειάζεται για να μην μαυρίσει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ ετοιμάζουμε τις ντομάτες.Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε ολόκληρες ντομάτες και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να χαλαρώσουν οι φλούδες. Αμέσως ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό να κρυώσουν και μετά τις στραγγίζουμε. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα. Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400 βαθμούς. Επιστρέφουμε το τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να γίνει ζουμερό και να μαλακώσουν οι ντομάτες, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πήλινο ταψί.Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν. Τοποθετούμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα ντομάτας σε μια στρώση. Τρίβουμε το τυρί στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν οι ντομάτες και το τυρί να ροδίσει ελαφρώς. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γαρίδες σαγανάκι – Ιδανική συνταγή για το γιορτινό τραπέζι της 28ης Οκτωβρίου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα