Γιατί εξακολουθούμε να κάνουμε ερωτήσεις στις γυναίκες που δεν θα κάναμε ποτέ σ’ έναν άνδρα;

19:10 8/3/2022 - Πηγή: iPop

Άνδρες και γυναίκες εργαζόμενοι! Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πράγματα τα οποία θα ακούσεις να ρωτάνε τις γυναίκες στις εργασίες ενώ δεν θα συζητήσουν ποτέ στον συνάδελφό της άνδρα. Ντύσιμο, χρώμα μαλλιών, ελεύθερος χρόνος, ορμόνες και άλλα πολλά θέματα που οι γυναίκες πρέπει να εξηγήσουν και να δικαιολογηθούν ενώ πρόκειται για κάτι που αφορά μόνο εκείνες.

Άνδρες και γυναίκες εργαζόμενοι

Εκτός από τα ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, εκεί όπου σπάνια θα βρεις γυναίκες, υπάρχουν και οι χώροι εργασίας όπου κάποιος θα σχολιάσει τον τρόπο που ντύθηκες, το χρώμα των μαλλιών σου και θα ασχοληθεί με την

απόδοσή σου την επαγγελματική σε συνάρτηση με την οικογενειακή σου κατάσταση ή την φάση που βρίσκεται ο κύκλος σου.

Οι άνδρες συνάδελφοι δεν έχουν να ασχοληθούν με το ποιος θα πάρει εκτάκτως τα παιδιά από το σχολείο. Δεν θα σχολιάσει κανείς τους λόγους που άφησε τα μαλλιά του να γκριζάρουν φυσικά, ή αν έχει μια δύσκολη μέρα δεν θα πουν ότι συμβαίνει επειδή είναι σε συγκεκριμένη φάση του κύκλου. Κανείς δε θα του πει γιατί φοράς αυτό το ρούχο, δε σε κολακεύει ή θα του αποκλείσει ολόκληρα outfit από την γκαρνταρόμπα του.

PexelsΔεν έχει να κάνει με φεμινισμό

Αλλά με την ουσιαστική ισότητα. Δεν θα βγούμε όλες να κάψουμε τα σουτιέν μας στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά θέλουμε να μην δεχόμαστε διαφορετική μεταχείριση από τον άντρα συνάδελφό μας. Θέλουμε να πάμε στη δουλειά μας χωρίς να εξηγήσουμε γιατί φορέσαμε φούστα, ή να αφήσουμε τα μαλλιά μας γκρίζα αν θέλουμε, να κάνουμε όποια αυξομείωση βάρους στο σώμα μας θέλουμε χωρίς να δώσουμε εξηγήσεις.

Τα λεπτά όρια μεταξύ πειθούς και χειραγώγησης

Τι λένε οι άνδρες γι’αυτό

Αν κάνεις μια παρόμοια συζήτηση με κάποιον συνάδελφο και μιλήσεις για όλα αυτά τα θέματα το πιο πιθανό είναι να μην το έχει ποτέ προσέξει ο ίδιος ότι αυτό είναι κάτι που ίσως σε ενοχλεί. Γιατί έτσι έχουμε γαλουχηθεί, έτσι έχουμε μεγαλώσει να τα θεωρούμε όλα αυτά φυσιολογικά και δεδομένα.

Αφήνω παντελώς έξω το μισθολογικό κομμάτι που, σύμφωνα με δεδομένα, οι γυναίκες είναι πιο κακοπληρωμένες γενικά στα εργασιακά περιβάλλοντα ακόμα και αν έχουν τα ίδια προσόντα με τον συνάδελφό τους.

Γίνεται να μπει μια τελεία;

Συνήθως ο καλύτερος τρόπος να ξεκαθαρίσεις, να χαράξεις και να τιμήσεις τα προσωπικά σου όρια, είναι απλώς θέτοντάς τα και ξεκαθαρίζοντας ό,τι δεν σου αρέσει. Χωρίς παρεξηγήσεις και με διάθεση ανάπτυξης και συναδελφικής αλληλεγγύης, απλά ξεχωρίζεις τι σε κάνει να νιώθεις άνετα και τι όχι.

8 αποτελεσματικοί τρόποι να διαχειριστείς άμεσα τα νεύρα σου στη δουλειά

Δεν ξέρω αν γίναμε περισσότερο politically correct σήμερα σε σχέση με χθες, αλλά ξέρω ότι πια κάποια πράγματα καλύτερα να αποσιωπούνται. Κάποιες φορές η αφαίρεση είναι η καλύτερη πράξη που μπορείς να κάνεις όπως και η σιωπή, δεν είναι άγνοια ή αδυναμία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί εξακολουθούμε να κάνουμε ερωτήσεις στις γυναίκες που δεν θα κάναμε ποτέ σ’ έναν άνδρα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα