Γιατί το Instagram θέλει να ξέρει πότε έχεις γενέθλια; Ο λόγος πίσω από την νέα αλλαγή που σε υποχρεώνει να κάνεις

12:21 1/9/2021 - Πηγή: iPop

Μια ακόμα αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Instagram ήρθε για να κάνει την πλατφόρμα περισσότερο ασφαλή. Η ημερομηνία γέννησης στο Instagram θα είναι πλέον υποχρεωτική και όλοι οι χρήστες οφείλουν να την δηλώσουν άμεσα. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα αρχίσει να προτρέπει τους χρήστες να μοιράζονται τα γενέθλιά τους με την υπηρεσία, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη. Η εταιρεία

ανακοίνωσε ότι θα εμφανίζει μια ειδοποίηση που θα ζητά να προσθέσουμε τα γενέθλιά μας για να “εξατομικεύσουμε την εμπειρία μας”.

Τέλος το swipe up από το Instagram – Γιατί η πλατφόρμα αποσύρει την δημοφιλή λειτουργία

Η ημερομηνία γέννησης στο Instagram είναι πλέον υποχρεωτική

Αλλά η προτροπή μπορεί να απορριφθεί μόνο μερικές φορές πριν γίνει υποχρεωτική. Η κίνηση είναι μέρος του μεγαλύτερου στόχου του Instagram να δημιουργήσει νέες λειτουργίες ασφαλείας που απευθύνονται σε νεότερους χρήστες. Αυτό περιλαμβάνει την προστασία της ιδιωτικής ζωής των εφήβων που εισήχθη νωρίτερα φέτος, καθώς και το μακροπρόθεσμο σχέδιο του Instagram να ξεκινήσει μια έκδοση της υπηρεσίας του που απευθύνεται σε χρήστες ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Μεγάλη αλλαγή στο Instagram: Δες το νέο χαρακτηριστικό στα stories

instagram

Αυτό το Μάρτιο, το Instagram παρουσίασε νέες δυνατότητες που καθιστούσαν πιο δύσκολο για τους ενήλικες να επικοινωνήσουν με εφήβους μέσω της εφαρμογής του. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη σειρά αλλαγών στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για νέους χρήστες κάτω των 16 ετών. Τώρα θα προεπιλέξει τους λογαριασμούς αυτών των χρηστών σε “ιδιωτικούς” και θα περιορίσει τους λογαριασμούς τους από το να προτείνονται ευρέως στην εφαρμογή. Επίσης, τώρα περιορίζει τους ενήλικες των οποίων οι λογαριασμοί επισημαίνονται ως “δυνητικά ύποπτοι” από το να μπορούν να επικοινωνούν με άλλους ανηλίκους ή να αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις τους.

Η αλλαγή του Instagram προβλέπει ότι οι χρήστες που δεν έχουν μοιραστεί ακόμα τα γενέθλιά τους θα αρχίσουν να βλέπουν ειδοποιήσεις όταν ανοίγουν την εφαρμογή. Αυτές οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται μερικές φορές, αλλά κάποια στιγμή, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να απορρίψουν το μήνυμα πατώντας “Όχι τώρα”. Αντ ‘αυτού, όλοι θα πρέπει τελικά να μοιραστούν τα γενέθλιά τους για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Instagram.

Η εταιρεία θα μας ζητάει επίσης να μοιραστούμε τα στοιχεία των γενεθλίων μας όταν συναντάμε μια ανάρτηση με προειδοποίηση. Αυτές οι προειδοποιήσεις, οι οποίες αποκρύπτουν περιεχόμενο που έχει επισημανθεί ως ευαίσθητο, δεν είναι καινούργιες. Αλλά το Instagram μέχρι τώρα δεν ζητούσε τα γενέθλια ενός χρήστη πριν εμφανίσει το κρυφό περιεχόμενο.

instagram

Φυσικά, είναι γνωστό ότι οι ανήλικοι συχνά δίνουν ψεύτικα στοιχεία σε αυτές τις φόρμες εισόδου για να παρακάμψουν τους περιορισμούς κατά την εγγραφή σε εφαρμογές. Για το λόγο αυτό, το Instagram έχει αναπτύξει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να μπορεί να εντοπίσει λογαριασμούς που οι χρήστες είπαν ψέματα. Για παράδειγμα, μπορεί να συμπεράνει τα γενέθλια κάποιου με βάση τα σχόλια στις αναρτήσεις με “Χρόνια Πολλά”, όπου μπορεί να γίνει αναφορά στην ηλικία του χρήστη. Η εταιρεία υπαινίσσεται επίσης περαιτέρω σχέδια σε αυτόν τον τομέα, σημειώνοντας πώς θα απαιτήσει αργότερα από τους χρήστες να επαληθεύσουν την ηλικία τους όταν η τεχνολογία του Facebook παρατηρεί μια αναντιστοιχία μεταξύ της ηλικίας που υπέβαλε ο χρήστης και της πραγματικής ηλικίας του, με βάση άλλα στοιχεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί το Instagram θέλει να ξέρει πότε έχεις γενέθλια; Ο λόγος πίσω από την νέα αλλαγή που σε υποχρεώνει να κάνεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα