Γνώρισε ποιος είναι ο 11χρονος μαθητής με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν! Κάνε κι εσύ το επίσημο IQ τεστ της Μένσα και δες τα αποτελέσματα

14:51 14/11/2022 - Πηγή: iPop

Σπουδαία νέα! Ο 11χρονος Yusuf Shah από την Αγγλία έκανε το τεστ Mensa IQ και κέρδισε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία με 162! Τι σημαίνει αυτό; Ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ!

Συγκεκριμένα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ εκτιμάται ότι είχαν δείκτη νοημοσύνης περίπου 160.

«Όλοι στο σχολείο πιστεύουν ότι είμαι πολύ έξυπνος και

πάντα ήθελα να μάθω αν ήμουν στο 2% των ανθρώπων που κάνουν το τεστ», είπε ο μαθητής της έκτης δημοτικού από το Λιντς στο Yorkshire Evening Post.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Shah, μαθητής στο Δημοτικό Σχολείο Wigton Moor, έκανε το τεστ και συμπλήρωσε 162 βαθμούς! Η οικογένεια του μικρού γιόρτασε το αποτέλεσμα «κοινά», με ένα πορτογαλικό κοτόπουλο μπάρμπεκιου. 

Ο Shah και οι γονείς του αποφάσισαν να περάσει το παιδί από το τεστ της Mensa ενώ ετοιμάζεται για τις αιτήσεις εισαγωγής στο Γυμνάσιο – που απαιτεί παρόμοια προετοιμασία. 

«Είναι δύσκολη η προετοιμασία γι’ αυτό. Όμως, εμείς κάναμε ό,τι ήδη κάναμε, τίποτα δηλαδή πιο συγκεκριμένο για το τεστ IQ» εξηγεί ο πατέρας του. 

«Του λέω ακόμα ότι «ο μπαμπάς σου είναι ακόμα πιο έξυπνος από σένα». Τα παίρνουμε όλα με ελαφρότητα. Ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος, πρέπει να είσαι ο πιο σκληρός εργαζόμενος», δήλωσε ο μπαμπάς του μικρού.

Ο Yusuf – που θέλει να σπουδάσει μαθηματικά στο πανεπιστήμια της Οξφόρδης ή του Κέιμπριτζ – έχει δείξει σημάδια ιδιοφυΐας από πολύ μικρός, δήλωσε ο πατέρας του στο LeedsLive.

«Ακόμα και στον βρεφονηπιακό, παρατηρήσαμε πως ήξερε την αλφάβητο και έκανε τα πράγματα γρηγορότερα από τα άλλα παιδιά. Όμως, πιστεύεις απλώς πως είναι ένα παιδί που έτυχε να μάθει γρηγορότερα το αλφάβητο» πρόσθεσε ο περήφανος πατέρας.

«Απλώς έχει αυτό το φυσικό ταλέντο στα μαθηματικά, και υποθέτω ότι τότε το καταλάβαμε. Οι δάσκαλοί του, κάθε φορά που παίρναμε τα αποτελέσματα της σχολικής αξιολόγησης, μάς έλεγαν “δεν υπάρχει κάτι να τον διδάξουμε”».

Yorkshire Post / SWNS

Βασικές ερωτήσεις IQ: Πόσες μπορείς ν’ απαντήσεις χωρίς να βασιστείς στην τύχη;

Τι είναι το IQ;

Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες ψυχομετρικές αντιλήψεις, υπάρχει το IQ των ανηλίκων και το IQ των ενηλίκων. Οι δύο αυτοί δείκτες IQ είναι αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους.

Το παιδικό IQ ορίζεται ως το πηλίκο της πνευματικής ηλικίας ως προς την σωματική ηλικία πολλαπλασιαζόμενο επί 100. Για παράδειγμα, ένα παιδί 10 ετών με τις νοητικές ικανότητες του μέσου δεκατριάχρονου έχει IQ 130 [(13/10)x100]. Αποτελεί, λοιπόν, έναν ποσοτικό δείκτη που αφορά το ίδιο το παιδί και την συγκριτική πνευματική ωρίμανσή του σε σχέση με την σωματική ηλικία του. Ο μέσος όρος του παιδικού IQ ορίζεται το 100, όταν δηλαδή ένα παιδί 10 ετών έχει πνευματική ηλικία 10 ετών [(10/10)x100].

Το ενήλικο IQ ορίζεται ως η σπανιότητα μιας πνευματικής επίδοσης ενός ενήλικα στον γενικό, μη επιλεγμένο πληθυσμό. Η σπανιότητα της επίδοσης ορίζεται από την απόσταση της επίδοσης IQ από το μέσο όρο που είναι ένα IQ 100. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε πως ένας ενήλικας (ανεξαρτήτως ηλικίας που πρέπει να είναι μόνο >18 ετών) έχει IQ 130 με τυπική απόκλιση 15, αυτό σημαίνει πως η πνευματική του επίδοση βρίσκεται 2 τυπικές αποκλίσεις πάνω από το μέσο όρο [(130-100)/15]. Με δεδομένη την κανονική κατανομή των πνευματικών επιδόσεων που προσεγγίζονται με τον δείκτη IQ στον γενικό, μη επιλεγμένο πληθυσμό, μια επίδοση που εκτιμάται 2 τυπικές αποκλίσεις πάνω από το μέσο όρο είναι στατιστικά αναμενόμενη μόνο από το 2% του γενικού πληθυσμού.

IQ και γενική ευφυΐα

Τα μοντέρνα τεστ IQ δίνουν αποτελέσματα για διάφορα νοητικά πεδία (όπως μαθηματική ικανότητα, οπτική ικανότητα, γλωσσική ικανότητα κ.τ.λ.), με το συνολικό αποτέλεσμα να υπολογίζεται από τις υποκατηγορίες. Ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων είναι 100. Ανάλυση των επιμέρους αποτελεσμάτων σε ένα μοναδικό τεστ αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα κοινός παράγοντας ο οποίος υπολογίζεται από κάθε τεστ και διάφοροι άλλοι που υπολογίζονται χωριστά. Αυτό έχει οδηγήσει στην θεωρία ότι κάθε επιμέρους νοητική διεργασία εξαρτάται από έναν κοινό παράγοντα, το g, το οποίο αντιστοιχεί στον ευρέως κατανοητό ορισμό της λέξης ευφυΐα. Κατά μέσο όρο, το IQ και το g σχετίζονται κατά 90% και συχνά χρησιμοποιούνται αντιστρόφως.

Διάφορα τεστ IQ μετρούν την τυπική απόκλιση με διαφορετικό αριθμό βαθμών. Άρα, όταν αναφέρεται η τιμή του IQ, θα πρέπει να αναφέρεται και η τυπική απόκλιση ή η διασπορά.

Οι άνθρωποι με υψηλό IQ έχουν αυτό το κοινό στοιχείο!

IQ τεστ της Μένσα: Πώς μπορείς να το κάνεις;

Η Μένσα (Mensa) είναι ένας διεθνής οργανισμός, μια παγκόσμια κοινωνία ανθρώπων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία εστιάζει στην αναγνώριση, ανάπτυξη και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυίας. Μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ήτοι μεγαλύτερο ή ίσο του 148 στην κλίμακα Κατέλ (που ισοδυναμεί με το 132 της κλίμακας Στάνφορντ-Μπινέ και το 131 της κλίμακας Βέξλερ). Ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου 1946 στην Οξφόρδη της Αγγλίας, από τον δικηγόρο Roland Berrill και τον Lancelot Ware, επίσης δικηγόρο και επιστήμονα. Σήμερα υπάρχουν εθνικές οργανώσεις Μένσα σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Ο αριθμός των ενεργών μελών υπερβαίνει 

Η ετυμολογική προέλευση της λέξης «Μένσα», όσο κι αν θυμίζει την «νόηση» (“Mens”), έχει λατινικές ρίζες. Στα λατινικά (ή προγενέστερα ρωμαϊκά) η λέξη «μένσα» (“mensa”) σήμαινε «τραπέζι» ενώ χαρακτηρίζει τον ομώνυμο οργανισμό ως μία μικρή και λειτουργική κοινωνία ανθρώπων.

Εάν θέλεις να υπολογίσεις το IQ σου μπορείς να κάνεις το επίσημο IQ τεστ της Μένσα κάνοντας κλικ εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γνώρισε ποιος είναι ο 11χρονος μαθητής με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν! Κάνε κι εσύ το επίσημο IQ τεστ της Μένσα και δες τα αποτελέσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γνώρισε, 11χρονος, Αϊνστάιν Κάνε, Μένσα,gnorise, 11chronos, ainstain kane, mensa