Γνωρίζοντας το σώμα σου το αγαπάς καλύτερα – Πόσα ξέρεις πραγματικά για τον κόλπο σου;

14:03 16/11/2021 - Πηγή: iPop

Τι ακριβώς είναι ο κόλπος; Είσαι σίγουρη πώς ξέρεις ακριβώς την ανατομία του κόλπου σου ή μήπως πρέπει να το ξανά σκεφτείς πριν απαντήσεις; Επίσης, αν δεν ξέρεις τι συμβαίνει, μήπως ήρθε η ώρα να σπάσεις τα ταμπού και να εξερευνήσεις τον εαυτό σου; Σκέψου το αλλιώς, αν δεν ξέρεις εσύ η ίδια τον οργανισμό σου και την ανατομία του κορμιού σου, πώς περιμένεις να παραμένεις ασφαλής ή απαιτείς να το κάνουν οι άλλοι για εσένα ώστε να σε ευχαριστούν;

Ο καλύτερος τρόπος να νιώσεις άνετα, είναι να πάρεις έναν καθρέφτη και να δεις τι πραγματικά συμβαίνει εκεί κάτω. Όχι απλώς επειδή είναι κομμάτι

του εαυτού σου, αλλά για να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις πότε κάτι δεν πηγαίνει καλά και να το αντιμετωπίσεις εγκαίρως. 

Είτε είσαι γυναίκα που θέλεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου, είτε είσαι άντρας που αναζητάς τρόπους να μάθεις και να ικανοποιήσεις τη σύντροφό σου, έπεσες πάνω στο κατάλληλο άρθρο! Σήμερα, λοιπόν, θα κάνουμε ένα μίνι μαθηματάκι για την ανατομία του κόλπου.

5 τρόποι να απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ και να έχεις μεγαλύτερη διέγερση ακόμα κι όταν έρχεσαι σε οργασμό στα προκαταρκτικά

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Κόλπος είναι ο μυϊκός σωλήνας που εκτείνεται από τον τράχηλο μέχρι το αιδοίο. Είναι μια εκπληκτικά κοινή ερώτηση για έναν τόσο απλό ορισμό, αλλά πίστεψέ με, αυτή η μικρή πρόταση κρύβει πολλά περισσότερα από ό,τι νομίζεις.

Παρακάτω θα διαβάσεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανατομία σου από έξω προς τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στοιχείων, που σου εγγυώμαι ότι θα σε εκπλήξουν, καθώς και ένα διάγραμμα κόλπου.

Γνώρισε την ανατομία του κόλπου σου κι αγάπησέ τον!Αιδοίο:

Όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στον «κόλπο», αυτό που συνήθως εννοούν είναι το αιδοίο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξωτερικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών και εξωτερικών χειλιών.

Μεγάλα χείλη/Εξωτερικά χείλη:

Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε, κοιτώντας το αιδοίο σας. Είναι το σημείο στο οποίο υπάρχει τριχοφυΐα, ενώ βασικός τους ρόλος είναι να προστατεύουν τα πιο ευαίσθητα μέρη, στο εσωτερικό.

Μικρά χείλη/Εσωτερικά χείλη:

Τα μικρά χείλη αποτελούν το δεύτερο στρώμα προστασίας και φροντίζουν να παρέχουν την απαραίτητη υγρασία για να αισθανόμαστε άνετα εκκρίνουν λίπανση για να σας κρατούν άνετους. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το μέρος της ανατομίας που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει στρες στις γυναίκες λόγω της εμφάνισής του. Απλά πρέπει να γνωρίζεις ότι τα χείλη μπορεί να μην είναι συμμετρικά, μπορεί να εκτείνονται πέρα ​​από τα μεγάλα χείλη και οι άκρες μπορεί να μην είναι εντελώς λείες – και όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά.

Πάρε τον έλεγχο στο σεξ και ανέβα από πάνω – Αυτές οι στάσεις θα σε κάνουν την κυριάρχο του παιχνιδιού

Κλειτορίδα:

Αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι που είναι ορατό ανοίγοντας τα μεγάλα χείλη, είναι η κλειτορίδα και περιέχει 8.000 νευρικές απολήξεις. Αυτό σημαίνει ότι είναι πραγματικά ευαίσθητο, και για πολλές γυναίκες, η διέγερσή του είναι ο καλύτερος τρόπος για οργασμό. Η κουκούλα, ένα πτερύγιο δέρματος που γλιστράει μπρος-πίσω, λειτουργεί για να προστατεύει την κλειτορίδα και να αποτρέπει τον ερεθισμό και τη διέγερση όταν δε το θέλεις.

Ουρήθρα:

Αυτό το μικρό άνοιγμα, όπου βγαίνουν τα ούρα, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κλειτορίδα. Είναι δύσκολο να το δεις και δεν μπορείς πραγματικά να νιώσεις τίποτα εκεί.

Πρόδρομος κόλπου:

Ακριβώς κάτω από την ουρήθρα βρίσκεται η είσοδος, που ονομάζεται επίσης προθάλαμος ή το άνοιγμα προς τον κόλπο. Σκεφτείτε το σαν φουαγιέ. Όταν μπαίνεις σε ένα κτίριο γραφείων, πηγαίνεις σε αυτή τη μικρή περιοχή όπου υπάρχουν πόρτες, λέει. Ο πρόδρομος του κόλπου είναι το μονοπάτι που οδηγεί στον κόλπο, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο σώμα σου.

Εσωτερική κλειτορίδα:

Αυτή η ιδέα είναι συγκλονιστική και μια σχετικά πρόσφατη ανατομική ανακάλυψη. Πρόκειται για μια δομή σε σχήμα ψαλιδιού που εκτείνεται από την κλειτορίδα σου στο εξωτερικό του σώματός σου – την κορυφή του ψαλιδιού – μέχρι την περιοχή κάτω από τα μεγάλα χείλη σου βαθιά μέσα. Είναι ένας ιστός που απορροφάται κατά τη σεξουαλική διέγερση και είναι αρκετά διεγερτικός». Οπότε, ο γυναικείος σεξουαλικός «ενθουσιασμός» περιλαμβάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις.

Κόλπος:

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τώρα γιατί το να αποκαλούμε το όλο θέμα «κόλπο» δεν είναι ακριβές; Ο κόλπος, που ονομάζεται, επίσης, κανάλι γέννησης, οδηγεί στη μήτρα μας. Όλοι πιστεύουν ότι ο κόλπος είναι ένας σωλήνας που είναι πάντα ανοιχτός, αλλά δεν είναι. Είναι ένας μυς που όταν ηρεμεί, είναι κλείνει.

Τράχηλος της μήτρας:

Ο τράχηλος είναι το τμήμα της μήτρας που μοιάζει με λαιμό και εκτείνεται στον κόλπο. Είναι το μέρος από όπου ο γυναικολόγος σου παίρνει δείγμα για τεστ Παπανικολάου. Είναι, επίσης, το τμήμα που διαστέλλεται πριν γεννήσει μία γυναίκα. Διαφορετικά παραμένει κλειστό, ανοίγοντας μόνο όταν πρόκειται να απελευθερώσει υγρά.

Υπάρχουν 11 είδη οργασμών και μπορείς να τους βιώσεις όλους!

Μήτρα:

Η μήτρα σου είναι το μέρος όπου θα ζήσει το έμβρυο αν μείνεις έγκυος. Ρίχνει την «επένδυσή» της κάθε 28 ημέρες περίπου όταν δεν υπάρχει εγκυμοσύνη, που αλλιώς λέγεται ότι έρχεται η περίοδος.

Σάλπιγγες και ωοθήκες:

Κάθε μήνα οι ωοθήκες σου εκτοξεύουν ένα ωάριο και το στέλνουν να επιπλέει χαρούμενα στη μήτρα σου, όπου θα κρέμεται με την ελπίδα να συναντήσει σπέρμα για να κάνει ένα μωρό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γνωρίζοντας το σώμα σου το αγαπάς καλύτερα – Πόσα ξέρεις πραγματικά για τον κόλπο σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα