Γοργόνες και τσούχτρες

13:01 9/5/2014 - Πηγή: iPop

Καλοκαίρι, θάλασσα, ανεμελιά… Για πολλούς, αν όxι για όλους ,η καλύτερη εποχή του χρόνου! Οι πιο θαρραλέοι ήδη έχουν ξεκινήσει τα μακροβούτια! Οπότε, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσουν οι συμβουλές. Ξεκινάμε, με τις γοργόνες και τσούχτρες, κατά το γνωστό γοργόνες και μάγκες!

Φοράς λοιπόν το μαγιουδάκι σου, το οποίο έψαξες σε κάθε γωνιά της Αθήνας για να ταιριάζει απόλυτα με τον σωματότυπό σου όπως διάβασες σε 1.500.000 περίπου περιοδικά και blogs,

και φυσικά, νιώθεις και μια θεά, αφού έχεις κοπανηθεί 1 χρόνο στο γυμναστήριο, plus το ότι έχεις πιει όλα αυτά τα σιχαμερά μεν αποτοξινωτικά δε, ροφήματα (duh)!

Και εκεί που κολυμπάς και επιδεικνύεις τις άριστες γνώσεις πεταλούδας που έχεις αποκτήσει, νιώθεις ξαφνικά έναν αφόρητο πόνο , ένα κάψιμο (καύσο, όπως το λένε επιστημονικά!) σε κάποιο σημείο του σώματος σου που σε αναγκάζει να διακόψεις τις εκπληκτικές σου κολυμβητικές επιδόσεις.

Τσούχτρα.. Ξέρεις, αυτό το συμπαθητικό, μωβ ζωάκι που κυνηγούσε τόσο χαριτωμένα με την απόχη του ο Μπομπ Σφουγγαράκης στον βυθό του Μπικίνι… Αυτό!

Ξέρω πως το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η σκηνή από τα «Φιλαράκια», που ο Τζόι σαν σωστός φίλος κάνει τσισάκια του στο πόδι της άτυχης Μόνικα..

Σου έχω καλά νέα! Είναι και αυτό μια λύση, αλλά ευτυχώς για εσένα και την αξιοπρέπεια σου όχι και η μόνη!
Καταρχήν ψυχραιμία! Εκτός και αν έχεις αλλεργία.. οπότε άσε την ψυχραιμία για τους γύρω σου και εσύ τρέξε στο κοντινότερο σημείο που μπορούν να σου παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Εάν τώρα δεν έχεις αλλεργία, πρέπει να κάνεις τα εξής:

Απομακρύνεις από την αλαβάστρινη επιδερμίδα σου τα εναπομείναντα πλοκάμια. Tip! (που λέει και η Πόπη) ΜΗΝ το κάνεις με γυμνά χέρια. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κολλήσουν στα χέρια σου τα πλοκάμια… Δηλαδή παραπάνω πόνος! Άουτς… Τώρα θα μου πεις «Ναι, δεν ήξερα να έχω προβλέψει να φέρω μαζί μου στην παραλία τα μεταξένια γάντια μου..» Σταμάτα πια γκρινιάρα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την άμμο για να τρίψεις το σημείο.

Αφού τα καταφέρεις, θα δεις πως η περιοχή έχει κοκκινίσει. Don’t panic. Είναι φυσιολογικό. Ρίξε άφθονο θαλασσινό νερό! Και όταν λέμε άφθονο, εννοούμε άφθονο. Μην σε πιάνουν τώρα οι τσιγγουνιές σου, ούτε η οικολογική σου συνείδηση. Tip! ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ νερό!!! Ούτε γλυκό, ούτε της βρύσης, ούτε το εμφιαλωμένο μπουκαλάκι που έχεις μαζί σου! ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ! Το κρύο νερό επιδεινώνει τα συμπτώματα. Το γιατί δεν είναι της παρούσης…

Φέρνεις σε επαφή το ερεθισμένο σημείο με κάτι παγωμένο. Πάγος θα είναι αυτό? Το παγωμένο εμφιαλωμένο μπουκαλάκι που δεν χρησιμοποιήσαμε νωρίτερα; Δεν μας απασχολεί. Το κρύο επίθεμα θα βοηθήσει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων (οίδημα, ερυθρότητα, πόνος) και θα σε ανακουφίσει.

Επάλειψη της περιοχής με κορτιζονούχο κρέμα. Τι;;; Δεν έχεις ε;;; 3 αντηλιακά με άρωμα καρύδα, passion fruit και mango όμως έχεις… Μην προσπαθείς να κρύψεις το after sun και το λάδι για τα μαλλιά σου… Τα έχουμε ήδη δει… Τέλος πάντων, και για σένα έχουμε λύση. Πήγαινε στην κυρά- Μαρία που μένει στην παραδίπλα πόρτα ή στον Κυρ- Κώστα που έχει την ταβέρνα της παραλίας και ζήτα λίγο ξύδι. Ένα μέρος ξύδι διαλυμένο σε 3 μέρη νερού. Ωραιότατες κομπρέσες στο σημείο και μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει, που λένε και στο χωριό μας.

Εάν το σημείο που σε τσίμπησε η τσούχτρα είναι αρκετά εκτεταμένο, άσε τις γενναιότητες και επισκέψου έναν γιατρό.

Εάν δεν έχεις αλλεργία, αλλά παρόλα αυτά μετά το τσίμπημα νιώθεις ζαλάδα, ναυτία, ταχυκαρδία, πτώση της πίεσης, μια δυσκολία στην αναπνοή… λυπάμαι, αλλά τελικά, νόμιζες ότι δεν έχεις αλλεργία. Τρέξε στον κοντινότερο γιατρό!

Καλές βουτιές γοργόνες μου και μακριά από αυτά τα σατανικά πλάσματα!

The post Γοργόνες και τσούχτρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα