Γρήγορο ινδικό κοτόπουλο στο πιάτο σου!

15:23 13/2/2020 - Πηγή: iPop

Σήμερα ταξιδεύουμε μέχρι την Ινδία και φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με μυρωδικά και μπαχαρικά! Η συνταγή για ινδικό κοτόπουλο θα σε ικανοποιήσει πλήρως.

Τη συγκεκριμένη συνταγή για ινδικό κοτόπουλο μπορείς να τη συνδυάσεις με ρύζι. Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά δίνουν μια μοναδική

γεύση στο πιάτο ενώ όλα τα υλικά μπορείς να τα βρεις στο super market.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για τέσσερα άτομα και θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Τι θα χρειαστείς;900 γραμμάρια κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο1 κουταλάκι (plus 3/4) αλάτι Ιμαλαΐων1/2 κουταλάκι πιπέρι4 κουταλιές βούτυρο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 jalapeno, ψιλοκομμένο1 κουταλιά garam masala2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδροΠώς θα το φτιάξεις;Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο.Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Όταν λιώσει και το βούτυρο, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα κι από τις δύο μεριές, το αφαιρούμε από το τηγάνι.Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι, το κρεμμύδι και το jalapeno.Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε, garam masala, τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και 3/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμη βούτυρο.Τέλος, ρίχνουμε κόλιανδρο κι απολαμβάνουμε.Δες κι αυτή τη συνταγή:

Το πιο απολαυστικό εξωτικό πιάτο με κοτόπουλο και μπασμάτι

Photo: Pixabay

Το άρθρο Γρήγορο ινδικό κοτόπουλο στο πιάτο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα