Η 10λεπτη ρουτίνα που πρέπει να αποκτήσεις το πρωί για να ξυπνάς με καλή διάθεση και να είσαι παραγωγική όλη μέρα

13:43 8/4/2021 - Πηγή: iPop

Ποια είναι η δική σου ρουτίνα το πρωί; Τι κάνεις κάθε πρωί που ξυπνάς; Υπάρχει μια σειρά πραγμάτων την οποία ακολουθείς ή πράττεις αναλόγως με τη διάθεσή σου και την ημέρα;

Το πρωί είναι η πιο σημαντική ώρα της ημέρας, αφού καθορίζει τη διάθεσή σου και σε μεγάλο βαθμό και το πώς θα κυλήσει η μέρα σου. Όπως καταλαβαίνεις, το τι κάνεις το πρωί σε επηρεάζει γι’ αυτό και η πρωινή ρουτίνα σου είναι πολύ σημαντική. Από το να μένεις στο κρεβάτι με τις ώρες και να κλείνεις το ξυπνητήρι

κάθε πέντε λεπτά, μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις τη δική σου ρουτίνα αφύπνισης; Σήκω, λοιπόν, και ανάλαβε δράση!

Μια γρήγορη, 10λεπτη ρουτίνα το πρωί που θα σου αλλάξει τη μέρα

0-3 λεπτά: Streching

Αφιέρωσε 3 λεπτά στο να τεντώσεις τους μύες σου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας έχουν την τάση να είναι δύσκαμπτοι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες και τραυματισμούς. Το streching των μυών σου ζεσταίνει επίσης τις αρθρώσεις σου και σε ξυπνά αμέσως για να αντιμετωπίσεις τη μέρα με περισσότερη ενέργεια. Τέντωσε τα χέρια, τα πόδια, την πλάτη και τα πλευρά σου.

Freepik

3-5: Πλύσου

Πήγαινε στο μπάνιο και πλύνε καλά το πρόσωπό σου, ρίχνοντας μπόλικο νερό. Όχι μόνο θα σε ενεργοποιήσει, αλλά και θα σε αναζωογονήσει και θα σε ξυπνήσει. Επίσης, κάνει καλό και στους πόρους σου.

5-8: Θέσε τους στόχους της ημέρας

Αφιέρωσε 3 λεπτά στο να σκεφτείς τι θα κάνεις μες τη μέρα. Σκέψου το πρόγραμμά σου και δες τι θες να κάνεις. Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας είναι η οπτικοποίηση, δηλαδή το να οραματίζεσαι τι θα κάνεις, επειδή τροφοδοτεί τον εγκέφαλό σου με θετικές εικόνες που βοηθούν το μυαλό σου να παραμείνει συγκεντρωμένο και αισιόδοξο.

6 λάθη που κάνεις το πρωί και καταστρέφεις με το “καλημέρα σας” την παραγωγικότητά σου

Freepik

8-10: Μην ξεχνάς το ρόφημά σου

Πριν πιείς τον καφέ σου, φρόντισε να έχεις πιεί ένα αναζωογονητικό ρόφημα που βοηθά στην αποτοξίνωση και τη διατήρηση της ομαλής ροής του πεπτικού σου συστήματος, ειδικά μετά από τον βραδινό ύπνο. Μπορεί να είναι ένας χυμός με βιταμίνη C που θα σου προσφέρει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Τώρα, ίσως να αισθάνεσαι πιο ξύπνια και έτοιμη να αντιμετωπίσεις τη μέρα σου. Φτιάξε το πρωινό σου, ντύσου, βάλε μουσική και ξεκινά με θετική διάθεση και ενέργεια!

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί, αν θες να κάνεις πράξη το carpe diem!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η 10λεπτη ρουτίνα που πρέπει να αποκτήσεις το πρωί για να ξυπνάς με καλή διάθεση και να είσαι παραγωγική όλη μέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα