Η Merkel σηκώνει τα μανίκια και αναλαμβάνει δράση για την αξιολόγηση

12:57 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Η Merkel σηκώνει τα μανίκια και αναλαμβάνει δράση για την αξιολόγηση με τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα έπειτα από δική της πρωτοβουλία.

Έπειτα από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας, η Γερμανίδα Καγκελάριος,

Angela Merkel κάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό για να εκφράσει την προσπάθεια που γίνεται από μέρους της ώστε να βρεθεί λύση στο Eurogroup της Μάλτας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τπληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «δουλεύουμε στην κατεύθυνση του να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup».

Να θυμίσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Donald Tusk δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί να συγκληθεί η Σύνοδος Κορυφής.

Πρόταση συμβιβασμού για να βρεθεί λύση

Στο τραπέζι έπεσε μία συμβιβαστική λύση ώστε να βρεθεί μία μέση λύση και να κλείσει η αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιβολή μέτρων 2% του ΑΕΠ αναμένεται να σπάσει σε δύο χρονιές. Το 1% του ΑΕΠ το 2019 από περικοπή συντάξεων και 1% του ΑΕΠ το 2020 από την μείωση του αφορολόγητου.

Να θυμίσουμε πως στην πρόταση του υπουργού οικονομικών, η περικοπή του αφορολόγητου θα εφαρμόζονταν το 2019 και οι περικοπές στην συντάξεις το 2020.

Σε μια προσπάθεια, να είναι εντός και το ΔΝΤ η πρόταση προβλέπει, ότι αν η Ελλάδα δεν πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, τότε όλα τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν μαζί το 2019.

Σε αυτή την πρόταση θα πρέπει να απαντήσει η Ελληνική πλευρά, για να γίνουν άμεσα και τα επόμενα βήματα από τους θεσμούς.

Διάβασε επίσης

«Σπάνε» τα μέτρα για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση | Τι ετοιμάζεται να υπογράψει η Κυβέρνηση;

Photo: EPA/CUGNOT MATHIEU

The post Η Merkel σηκώνει τα μανίκια και αναλαμβάνει δράση για την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα