Η απόλυτη συνταγή που έψαχνες για τέλεια λαχταριστά vegan noodles με τόφου και λαχανικά

16:02 8/10/2022 - Πηγή: iPop

Είσαι και εσύ λάτρης του κινέζικου και παραγγέλνεις συνέχεια τα αγαπημένα σου noodles απ’ έξω; Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις το delivery και να φτιάξεις στο σπίτι αυτά τα vegan noodles εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα; Μια τέλεια συνταγή, αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από λαχανικά. Αν θέλεις ένα πιάτο χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά, αυτή είναι η τέλεια επιλογή!

Noodles

σε 20 λεπτά – Πρόσθεσε μοσχαράκι και μπρόκολο και απογείωσέ τα!

Συνταγή για vegan noodles με τόφου και λαχανικά: Υλικά

Για τα noodles:

2 συσκευασίες noodles της επιλογής μας

Για το σοτάρισμα:

150 γραμμάρια τόφουλαχανικά ή μανιτάρια της επιλογής μας

Για τη σάλτσα:

1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών5-7 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας2-3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού1-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού, λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι1/2 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου, τσίλι ή άλλη καυτερή σάλτσα1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι για επικάλυψηΣουσάμι για επικάλυψη

Τρώμε κοκκινιστή, ζεστή σούπα με μοσχαράκι και noodles

Πώς να φτιάξεις αυτή την πεντανόστιμη συνταγήΑνακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ενωθούν καλά. Δεν διστάζουμε να προσαρμόσουμε τις μετρήσεις των συστατικών της σάλτσας ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα, αλμύρα, και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια, αφήνουμε στην άκρη.Βράζουμε λίγο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα noodles. Μαγειρεύουμε τα noodles, 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, έτσι ώστε να μην παραψηθούν στη σάλτσα αργότερα.Στραγγίζουμε το νερό ή σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Όσο ψήνονται τα noodles, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε λίγο λάδι.Σοτάρουμε τα λαχανικά, τα μανιτάρια ή το τόφου για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν πήξει ελαφρώς, προσθέτουμε τα noodles στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά τα noodles να αναμειχθούν με τη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή, για περίπου 3 λεπτά.Γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκα κρεμμυδάκια, αν θέλουμε.Καλή απόλαυση!

Φέρε την Ασία στο πιάτο σου: Σπιτικά noodles με λαχανικά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η απόλυτη συνταγή που έψαχνες για τέλεια λαχταριστά vegan noodles με τόφου και λαχανικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα