Η κοινωνία μίλησε: «Οι μαμάδες πρέπει να φοράνε φόρμα, αθλητικό και κότσο μπιφτέκι»!

18:34 31/5/2022 - Πηγή: iPop

Από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά, ξεκινά ένα νέο ολόκληρο ταξίδι που δεν μπορείς καν να φανταστείς. Τι δεν πρέπει να φοράει μια μαμά, τι πρέπει να φοράει, τι να κάνει, τι να μην κάνει. Φοράς την ταμπέλα της μαμάς και αυτή η ταμπέλα σε καθορίζει σύμφωνα με τα θέλω και τα πρέπει που έχει ορίσει η κοινωνία για τις γυναίκες που τεκνοποιούν. Μια γυναίκα ανεβάζει μια φωτογραφία στα social media της, δεν εξετάζω εδώ αν είναι γνωστή ή κοπέλα της διπλανής πόρτας, και ο καθένας θα βγει να πει το μακρύ του και το κοντό του λες και του ζητήθηκε ο λόγος.

Η κοινωνία μίλησε: «Τι δεν πρέπει να φοράει μια μαμά»

Η μάνα δεν φοράει σορτσάκια, δεν πρέπει να φοράει βαθύ ντεκολτέ, δεν μπορεί να φορά φούστα κοντή ή φόρεμα, δεν μπορεί να φορά δωδεκάποντα, δεν μπορεί να έχει μακριά νύχια, δεν μπορεί να βάφεται έντονα. Η μάνα κυκλοφορεί με φόρμες και αθλητικά, κότσο μπιφτέκι (ξέρεις νομίζω τι είναι αυτό) και δεν φοράει μακιγιάζ. Αυτή είναι η στολή της μάνας κυρίως για να μπορεί να τρέχει όταν θα κυνηγά τα παιδιά της, να είναι άνετη και χαρωπή.

Έχουμε πάει τόσο μπροστά ως κοινωνία σε τόσα θέματα, αλλά το θέμα μητρότητα ακόμα είναι ένα τεράστιο ταμπού. Μια τεράστια βιομηχανία πίσω από το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Το ότι είσαι μάνα δεν συνεπάγεται ότι είσαι αγία. Και με κάποιον τρόπο πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό.

Τέλεια μαμά VS Reality

Θα φοράω ό,τι θέλω

Το καταλαβαίνω ότι όταν είσαι μαζί με τα παιδιά σου, το πρόγραμμα μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητικό, σε σχέση με το όταν είσαι χωρίς παιδιά. Δηλαδή, δεν μπορείς να πας στην παιδική χαρά με τακούνια, γιατί μπορεί να χρειαστεί να τρέξεις, να κλωτσήσεις τη μπάλα, να τρέξεις στο παιδί για χ λόγους. Το κάνεις αυτό για να είσαι εσύ άνετη, δεν υπάρχει κανένα dress code παιδικής χαράς που σου απαγορεύει τα μίνι και τα ψηλά τακούνια.

Δεν θα ήθελα να φοράω ένα σορτς ή ένα κοντό φόρεμα και να μην έχω ελευθερία κινήσεων όταν είμαι με τα παιδιά μου, αλλά αυτό είναι κάτι που το κάνω εγώ γιατί δεν με βολεύει εμένα, όχι γιατί είναι κάτι που μου έχει απαγορεύσει η κοινή γνώμη. Αν θέλει η κοινή γνώμη ας σχολιάσει, καθόλου δεν με απασχολεί.

Άλλωστε, είναι βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα μας να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και όπως εκείνος προτιμά, είτε είναι μαμά, μπαμπάς, ή εργένης.

Αφήστε τον κόσμο ήσυχο επιτέλους

Διαβάζω τα άπειρα μηνύματα μίσους κάτω από φωτογραφίες μαμάδων, που συνήθως τυχαίνει να είναι πανέμορφες, πετυχημένες, έχουν χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης τους. Ταυτόχρονα με την μητρότητα, δουλεύουν, γίνονται χίλια κομμάτια, πάνε τα ταξίδια τους και η μητρότητα δεν τις κατάπιε.

Σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλη αυτή η χολή βγαίνει κάτω από τη φωτογραφία της σούπερ λαμπερής περσόνας που έδειξε λίγο παραπάνω σάρκα στη φωτογραφία της. Γιατί δεν πήγες να αφήσεις το μίσος σου κάτω από την τυπική μανούλα της διπλανής πόρτας με τον κότσο μπιφτέκι και τις φόρμες;

Δεν είμαι με το μέρος της λαμπερής να σου πω την αλήθεια, δεν με αφορά και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το τι κάνει ο καθένας με τη ζωή του, με τις στυλιστικές του επιλογές, με πόσους πόντους σάρκας θα δείξει.

Αν θες να κάνεις κάτι κάνε το και μην έχεις απωθημένα στη ζωή σου. Αν θες να δουλέψεις, δούλεψε, αν θες να φοράς βαθύ ντεκολτέ φόρα το, αν θες να πας ένα ταξίδι με τον σύντροφό σου πήγαινέ το ταξίδι. Μην κάθεσαι όμως και ταλαιπωρείσαι και πικραίνεσαι. Αν δεν έχεις σήμερα χρόνο, πόρους, χρήματα, στόχευσε σε αυτά και μην αναλώνεσαι στις ζωές των άλλων.

Τέλος όσον αφορά τα σχόλια για τα ταξίδια, αν θεωρείς ότι πρέπει να είσαι αυτοκόλλητη με το παιδί σου αυτό είναι πολύ ευπρόσδεκτο, αν μια άλλη μαμά, πρέπει να ταξιδέψει για δουλειά ή γιατί θέλει να ταξιδέψει για ψυχαγωγία δεν χρειάζεται καθόλου την επικριτική γνώμη σου. Δεν χρειάζεται το υψωμένο δάχτυλο μπρος στα μάτια της και τις υποδείξεις από τις δήθεν καθώς πρέπει που καταπίνουν τα ζαναξ με τις χούφτες, για να αντέξουν τη ζωή τους.

Ανταγωνισμός μεταξύ των μαμάδων: Μια μάχη στην οποία δεν πρέπει να πέσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η κοινωνία μίλησε: «Οι μαμάδες πρέπει να φοράνε φόρμα, αθλητικό και κότσο μπιφτέκι»! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα