Η πιο εύκολη συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο είναι με πράσα και κολοκύθα – Δε θα πιστεύεις πόσο γευστική είναι!

16:02 18/1/2023 - Πηγή: iPop

Το μυστικό για να πετύχεις αυτό το γευστικό γεύμα με κοτόπουλο είναι το λαχταριστό μείγμα βουτύρου με αρωματικά συστατικά, καρυκεύματα και βότανα. Ο πιο εύκολος και εγγυημένος τρόπος για να αναδείξεις οποιοδήποτε πιάτο είναι αυτός! Η συνταγή για κοτόπουλο με πράσα και κολοκύθα δε γίνεται να μη σε εκπλήξει ευχάριστα.

Μαγείρεψε το κοτόπουλο με σως

βινεγκρέτ και απογείωσέ το – Η συνταγή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Κοτόπουλο με πράσα και κολοκύθα: Τα υλικά που θα χρειαστείς1 πράσο2 μικρές κολοκύθες acorn, κομμένες στη μέση κατά μήκος σε 8 φέτες και ξεσποριασμένες. Μπορείς να πάρεις τις φέτες και από μία κλασική κολοκύθα.1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο, συν φύλλα για γαρνίρισμα2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο1 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο1 ολόκληρο κοτόπουλο, καθαρισμένο

Συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια που θα πείσει τα παιδιά σου να φάνε λαχανικά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Κόβουμε το πράσο στη μέση κατά μήκος. Κόβουμε κάθε μισό σε 3 κομμάτια.Ανακατεύουμε την κολοκύθα, το πράσο, το λάδι και τον χυμό λεμονιού σε ένα τηγάνι.Ανακατεύουμε το βούτυρο, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας μείγμα βουτύρου. Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο κοτόπουλο.Δένουμε τα πόδια του μαζί με σπάγκο και τοποθετούμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω, πάνω από το μείγμα κολοκύθας στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.Ψήνουμε το κοτόπουλο, ακάλυπτο, ανακατεύοντας το μείγμα κολοκύθας μέχρι τη μέση, 45 έως 55 λεπτά.Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το μείγμα κολοκύθας, το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κόβουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε με ψητά λαχανικά. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πιο εύκολη συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο είναι με πράσα και κολοκύθα – Δε θα πιστεύεις πόσο γευστική είναι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα