Η σωματική άσκηση ασπίδα προστασίας στην εμφάνιση χρόνιων ασθενιών

13:32 22/12/2015 - Πηγή: iPop

Μπορεί τελικά η σωματική άσκηση να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας στην εκδήλωση κι αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών κι αν ναι σε τι βαθμό; Μια νέα επιστημονική έρευνα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις γύρω από τα παραπάνω ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, επιστημονική μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, επισημαίνει τα θετικά σημεία της σωματικής άσκησης, συνδέονται άμεσα τόσο με την ποιότητα όσο και με το προσδόκιμο ζωής των ατόμων που γυμνάζονται, μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Σύμφωνα

λοιπόν με την εν λόγω επιστημονική μελέτη, σημειώνεται πως οι γυναίκες οι οποίες γυμνάζονται, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου ωοθηκών σε ποσοστό 50%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια της σωματικής άσκησης, οι μελετητές ενέταξαν όλες τις έντονες σωματικές δραστηριότητες και τις χειρονακτικές εργασίες όπως είναι οι δουλειές του σπιτιού, το σκάψιμο και γενικά οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει έντονη εφίδρωση. Πέραν των παραπάνω σωματικών δραστηριοτήτων, το ποδήλατο και το τζόκινγκ, συνιστώνται από τους μελετητές ως δραστηριότητες οι οποίες πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην εβδομάδα.

Επίσης, ως προς την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού διαπιστώθηκε, ότι οι γυναίκες που κολυμπούσαν ή έτρεχαν τουλάχιστον 6 ώρες την εβδομάδα, μείωναν κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης του συγκεκριμένου είδους καρκίνου.

Συμπερασματικά, για ακόμα μια φορά, οι επιστημονική κοινότητα, επισημαίνει τα θετικά σημεία της σωματικής άσκησης, ως προς τη μείωση εκδήλωσης διαφόρων χρόνιων ασθενειών, παρ’όλα αυτά υπογραμμίζουν πως τα παραπάνω ερευνητικά αποτελέσματα θα πρέπει να μελετηθούν εκ νέου, προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς τοποθετήσεις επί του ζητήματος.

The post Η σωματική άσκηση ασπίδα προστασίας στην εμφάνιση χρόνιων ασθενιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα