Κάνε μια πράξη αγάπης: Βιβλία για τις γιορτές που στηρίζουν καλούς σκοπούς!

09:01 12/12/2021 - Πηγή: iPop

Τα βιβλία είναι ένα υπέροχο δώρο για μικρούς και μεγάλους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα Χριστούγεννα! Υπάρχουν εκεί έξω χιλιάδες αξιόλογα βιβλία για να διαλέξεις για τους αγαπημένους σου και μπορείς να τα αγοράσεις απ’ το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου για να το στηρίξεις. Αν θες, όμως, να κάνεις μια επιπλέον πράξη αγάπης, ρίξε μια ματιά στα βιβλία για τις γιορτές που σου προτείνουμε παρακάτω.

Η

Αιμιλία Πλατή είναι συγγραφέας. Έχει, όμως, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δίνει τα έσοδα απ’ τις πωλήσεις των βιβλίων της για καλούς σκοπούς, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη. Ο φιλανθρωπικός σκοπός σε συνδυασμό με το ταλέντο της στη συγγραφή έχουν ως αποτέλεσμα να είμαστε τυχεροί καθώς μπορούμε να διαβάσουμε αυτά τα 4 διαμαντάκια που έχει γράψει μέχρι σήμερα!

Βιβλία για τις γιορτές που στηρίζουν καλούς σκοπούς

Ώρα Μηδέν – Μυθιστόρημα

Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορία για το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να ονειρεύονται χωρίς τα όρια που βάζουν η οικογένεια, η τάξη στην οποία ανήκουν, η κοινωνία, η πατρίδα. Μια ιστορία για την αληθινή αγάπη, το έγκλημα, την τιμωρία και την κάθαρση που τελικά έρχεται μόνο μέσα από την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Η πλοκή αφορά την ζωή ενός Έλληνα μετανάστη, του Πάβελ, που σε πείσμα των συνθηκών και με σκληρή δουλειά πετυχαίνει στο Πολυτεχνείο. Ο κίνδυνος όμως στον οποίο μπαίνει η αγαπημένη του πάει τη ζωή του αλλού. Ακόμα όμως και στην φυλακή όπου θα βρεθεί, θα βρει νόημα και σκοπό στην μόρφωση των κρατουμένων.

Ο σκοπός: Οι πωλήσεις του βιβλίου στηρίζουν το σχολείο που λειτουργεί μέσα στην φυλακή νέων και ανηλίκων στον Αυλώνα.

Το παραμύθι με τα παραμύθια – Παιδικό παραμύθι

Ένα παιδικό παραμύθι, λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Αφορά στα παιδιά που χάνουν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αλλού. Τα παιδιά – πρόσφυγες.

Το παραμύθι είναι γραμμένο στα ελληνικά και μεταφρασμένο στα αγγλικά, στα γαλλικά και στις γλώσσες των παιδιών, τα φαρσί και στα αραβικά. Είναι ένα παραμύθι πολύγλωσσο, γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν ανάγκη το ίδιο, ένα παραμύθι.

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι ένα σκίτσο με μολύβι από ένα κωφάλαλο προσφυγόπουλο, που είχε σαν όνειρό του να το δει σε ένα βιβλίο.

Ο σκοπός: Οι πωλήσεις του βιβλίου στηρίζουν το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

“Το παραμύθι με τα παραμύθια” είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι στα παιδιά μας

Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια – Παιδικό παραμύθι

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια» είναι ένα παιδικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα παραμύθι για τον αθλητισμό και την αναπηρία. Ο τίτλος είναι από μόνος του ένα σχήμα οξύμωρο. Θέλει να μας τραβήξει την προσοχή και να μας δώσει το μήνυμα. Η ιστορία αρχικά μοιάζει με την κλασσική ιστορία της γοργόνας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αλλά μετά αλλάζει, παίρνει άλλο δρόμο και μας μιλάει για την ομορφιά του αθλητισμού που δεν γνωρίζει όρια σε σωματικές αναπηρίες.

Ο σκοπός: Οι πωλήσεις του βιβλίου στηρίζουν την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ – Πώς έτρεξα τον πρώτο μου μαραθώνιο – Ημερολόγιο

«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ» είναι ένα βιβλίο για την θέληση και για την προσπάθεια. Είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο, για το πώς προετοιμάστηκα και έτρεξα τον πρώτο μου μαραθώνιο. Είναι ένα βιβλίο για την θέληση και την προσπάθεια. Α life coaching guide.

Ο σκοπός: Οι πωλήσεις του βιβλίου στηρίζουν το MDA Ελλάς, σωματείο για τα άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις.

Διάλεξε ποιο απ’ τα παραπάνω βιβλία ταιριάζει σε κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο και χάρισε χαμόγελα ενώ κάνεις μια πράξη αγάπης!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάνε μια πράξη αγάπης: Βιβλία για τις γιορτές που στηρίζουν καλούς σκοπούς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάνε, Βιβλία,kane, vivlia